Robert Kroes
Robert Kroes Crypto 25 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

Bitcoin update: prijs BTC en crypto stijgt. Opties, Bollinger en key

Uiteraard bekijken we de live Bitcoin (BTC) en cryptoprijzen. Daarna bekijken we wat er gebeurt als morgen de week- en maandopties vervallen. Vervolgens analyseren we de BTC prijs op lange termijn en tot slot delen we de Bitcoin prijs key koersen op korte termijn.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen top 25 crypto stijgen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 21.774,44 ($ 21.703,97). Dit is 1,69% hoger dan gisteren rond dezelfde tijd.

Ook het sentiment voor de andere crypto uit de top 25 is gunstig. We zien op één uitzondering na alleen groene cijfers. Ethereum Classic (ETC) noteert momenteel met +9,99% de grootste winst. De uitzondering betreft Leo Token (LEO), die 1,03% verlies noteert. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Bitcoin crypto cryptocoins cryptocurrency
Coins (Afbeelding: Pexels / Worldspectrum)

Morgen vervallen de Bitcoin (BTC) maand- en weekopties. Dit kun je verwachten

Morgen is het de laatste vrijdag van de maand. Dan vervallen om 10 uur Nederlandse tijd de maand- en weekopties voor de Bitcoin (BTC). Aan de koers kunnen we zien of de bulls of beren in het voordeel zijn. Afhankelijk van de koers op het moment van vervallen is dit de verwachting:

  • Bitcoin prijs tussen $ 20.000,- en $ 21.000,-: 1.100 calls vs. 8.200 puts. De beren verdienen $ 140 miljoen.
  • BTC koers tussen $ 21.000,- en $ 22.000,-: 1.600 calls vs. 6.350 puts. De beren verdienen $100 miljoen.
  • Bitcoin koers tussen $ 22.000,- en $ 24.000,-: 5.000 calls vs. 4.700 puts. De bulls en beren zijn in evenwicht.
  • BTC prijs tussen $ 24.000,- en $ 25.000: 7.700 calls vs. 1.000 puts. De bulls verdienen $ 160 miljoen.

Bron: Cointelegraph.

Daarmee ligt het voor de hand dat de bulls morgen de overhand hebben. Dit zien we ook aan de enorme korting die momenteel voor de premie op CME Bitcoin futures geldt. Hierdoor zijn de short investeerders ook zwaar in het voordeel. De vraag is hoe lang dit scenario stand houdt. de laatste keer dat men dergelijke kortingen noteerde was in juli 2021, waarna er een short squeeze en koersherstel volgde.

Bitcoin crypto cryptocoins cryptocurrency
Crypto (Afbeelding: Pexels / Karolina Grabowska)

Analisten niet positief over BTC prijs op lange termijn

We zien regelmatig analyses voorbij komen waar analisten laten zien dat de Bitcoin (BTC) prijsontwikkeling op lange termijn bullish zal blijven. Verwachtingen dat de koers bij de halving in 2024 over de $ 100.000,- gaat zijn daarbij vaak genoemd. Nu komen er door de bearmarkt meer twijfels aan deze gunstige vooruitzichten op lange termijn. In een uitgebreide analyse tonen diverse analisten zich beduidend minder positief.

Zo verwacht men in 2025 (het jaar na de volgende halving) koersen tussen $ 34.133,82 en $ 45.063,46. Men ziet de Bitcoin dan pas in 2031 over de $ 100.000,- gaan.

Bitcoin (BTC) prijs key koers op korte termijn

We zien momenteel een licht stijgende markt. Analisten voorzien dat de markt vooral in afwachting is van de speech die FED-voorzitter Powell morgen geeft tijdens het Jackson Hole seminar. Als deze duiden op meer rente-ingrepen kan de koers snel dalen. Men richt zich dan op de psychologisch belangrijke grens van $ 20.000,-.

Als Powell de markten moed geeft is er reden voor een bull-run. De eerste weerstanden die dan een rol spelen zijn de psychologisch belangrijke $ 22.000,- en het voortschrijdend gemiddelde over 200 weken (rond $ 22.800,-). Ondertussen signaleert de naamgever van de Bollinger Bands, John Bollinger, dat de markt niet reageert op het smaller worden van de bandbreedte, terwijl er normaal een uitbraak volgt. Dit is voor Bollinger reden om op te roepen tot voorzichtigheid.

Investeerders moeten zich dus blijven focussen op manieren om winst te maken in een onzekere cryptomarkt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen?

Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin update: prijs BTC en crypto stijgt. Opties, Bollinger en key
Sluiten