Robert Kroes
Robert Kroes Crypto 8 aug 2022
Leestijd: 5 minuten

Bitcoin lunch: Prijs BTC en crypto stijgt: resultaten-bulls-keykoers

Ook deze nieuwe week serveren we uiteraard de Bitcoin (BTC) lunch waarin we de live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen van de top 25 crypto delen. Daarna analyseren we de resultaten van de afgelopen week en blikken we vooruit naar de Bitcoin (BTC) prijs op lange termijn en de key koersen op korte termijn.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen top 25 crypto stijgen snel

Op het moment van schrijven is de live Bitcoin (BTC) prijs €23.639,67 ($ 24.086,78). Dit is 4,70% hoger dan gisteren rond deze tijd en 3,74% hoger dan tijdens onze Bitcoin lunch van afgelopen vrijdag.

Ook de prijzen van de top 25 crypto stijgen fors. Afgezien van de stable coins zien we alleen een verlies van 2,57% voor Leo Token (LEO). De grootste winst van de dag op dit moment is met + 12,39% voor ChainLink (LINK).

Crypto resultaten: positieve week en maand voor Bitcoin (BTC) en crypto

Mede door de winsten van vandaag zien we dat de Bitcoin- (BTC) en cryptoprijzen een positieve week en maand afsluiten.

In de afgelopen week noteerden de meeste crypto uit de top 25 een winst. Er waren wel enkele verliezen, waarbij Leo Token (LEO) met -3,44% de grootste daling moest noteren. De grootste winst was met + 19,23% voor Avalanche (AVAX). De Bitcoin (BTC) prijs noteerde + 1,55%.

Over de afgelopen 30 dagen noteerde de Bitcoin (BTC) prijs +8,62%. Daarmee moest ze diverse altcoins voor laten gaan. De grootste winst van de afgelopen maand was met + 143,05% voor Ethereum Classic (ETC). Toch kunnen niet alle cryptomunten uit de top 25 terugkijken op een positieve maand. Het grootste verlies is met -15,57% voor Leo Token (LEO).

Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle resultaten en alle live cryptoprijzen analyseren.

BTC verwachting bullish. Koersrecord in 2022

Door de positieve resultaten worden ook de vooruitblikken van analisten weer positiever. Een van de grootste vragen lijkt op dit moment de houding van de FED. Hoe zwaar zijn de maatregelen die zij wil nemen om de inflatie te beteugelen en hoe groot is de kans op een recessie door die maatregelen.

In dat kader zijn de inflatiecijfers voor Amerika, die in de komende week gepresenteerd worden, zijn natuurlijk belangrijk. Overigens valt op dat de Bitcoin (BTC) en cryptoprijzen positief reageerden op de laatste FED-rentemaatregel en ook niet zwaar daalde na bekendmaking van het gunstige banenrapport afgelopen vrijdag. Daarbij komt dat diverse experts, waaronder Elon Musk, ervan uitgaan dat de inflatie over het piekmoment heen is.

Nigel Green van de deVere Group (een van de grootste asset managers ter wereld) is dan ook bijzonder bullish over de BTC vooruitzichten. Hij ziet dat steeds meer institutionele beleggers instappen en vertrouwen putten uit de opkomende sterkere regelgeving. Daarbij concludeert hij dat de BTC prijs nu ondergewaardeerd is. Dit leidt volgens hem tot een Bitcoin (BTC) prijs verwachting van $ 70.000,- voor het eind van het jaar waarmee een nieuw BTC koersrecord een feit zou zijn.

Voor het zover is focussen we ons natuurlijk eerst op de komende week.

Bitcoin (BTC) prijsverwachting en key koersen voor de komende week

Afgelopen vrijdag deelden we onze BTC prijsverwachting voor de komende week. Zoals we in de daar geschetste koerspatronen zien, is de Bitcoin prijs nog steeds boven de belangrijke voortschrijdende gemiddeldes en gaat zij langzaam richting de bovenkant van de consoliderende bandbreedte.

Daarmee ligt de eerste key koers op $ 24.565,-, de weerstand die doorbroken moet worden om verdere bullish ontwikkelingen te verwachten. Als de prijs daarin slaagt kunnen we verdere groei naar $ 28.000,- en $ 29.000,- verwachten. Ook is het de vraag hoever de BTC terug valt bij afwijzing van die weerstand. De belangrijkste koers is daarbij het voortschrijdend gemiddelde over 200 weken dat momenteel rond $ 22.900,-ligt.

De bekendmaking van de consumentenprijsindexcijfers in Amerika (woensdag en donderdag) kunnen belangrijke invloed uitoefenen op de richting van de Bitcoin (BTC) prijs.

Direct gratis verdienen met deze BTC lunch?

Natuurlijk kun je de analyses uit deze Bitcoin lunch gebruiken voor jouw eigen onderzoek naar rendabele cryptobeleggingen en zo rendement scoren, maar er zijn meer manieren om gratis winst te genereren met deze Bitcoin (BTC) lunch. Zo kun  je natuurlijk nog even ons artikel met 5 manieren om gratis crypto te verdienen teruglezen.

Je kunt ook meedoen met de paper trading competities voor aandelen en crypto van onze collega’s van Virtueelbeleggen.com. Hier ding je gratis en zonder risico mee naar een prijzenpot die mede dankzij Cryptohopper en Bitvavo deze maand gevuld is met een waarde van meer dan €300,-. Eenvoudig gratis aanmelden kan hier.

Wel beleggen maar niet (alleen) in crypto?

Als je jouw risico wilt spreiden en niet alleen wilt beleggen in crypto kun je natuurlijk ook aandelen, goud, zilver, Nederlandse staatsobligaties, FOREX en andere beleggingen bestuderen om mogelijkheden te spotten.

Om je hiermee op weg te helpen publiceren wij elke maandagochtend onze koersverwachting voor diverse populaire beleggingen. Deze inschatting van de prijzen voor diverse investeringen lees je elke maandag in de gratis bijdrage ‘koersverwachting’ op onze zustersite MANNERS.nl.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: Prijs BTC en crypto stijgt: resultaten-bulls-keykoers
Sluiten