Bitcoin lunch: prijs Bitcoin en crypto stijgt: tweedeling, momentum en milieu

Tech Robert Kroes 29 mrt 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd op de Europese financiële markten. Wij bekijken uiteraard de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast signaleren we een tweedeling in markt en kijken we hoe de impact van BTC op het milieu drastisch verlaagd kan worden. Tot slot bekijken we of dit het moment is om te kopen.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto blijven stijgen

De live Bitcoin prijs noteert op het moment van schrijven EUR 43.252,21 ($ 47.512,19). Dit is 0,57% hoger dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren.

Ook de prijzen van de top 25 crypto blijven positief. We zien enkele rode cijfers. Dogecoin (DOGE) verliest op dit moment met -3,39% het meest. Over het algemeen is het sentiment positief. De grootste winst van de afgelopen 24 uur is momenteel voor Terra (LUNA) met + 8,09%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Tweedeling in Bitcoin handel: kopers en verkopers tegenover elkaar

We zien op dit moment een tweedeling als het over het sentiment voor Bitcoin gaat. Uit recent onderzoek van Glassnode blijkt dat we een zeer beweeglijke koers tegemoet kunnen zien.

Aan de ene kant zien we namelijk een aantal bearish factoren. Deze zijn:

  • Verkoop van Bitcoin door Aziatische investeerders;
  • De on-chain activiteiten en utilisatie van het BTC-netwerk duiden op een bear markt;

Daar staat tegenover dat er een aantal factoren op bullish sentiment in de komende periode wijzen. Ook deze zetten we natuurlijk op een rij:

  • Europese en Amerikaanse beleggers kopen namelijk massaal ‘de dip’ in Bitcoin prijs;
  • Hoewel de tendens nog bearish is zien we herstel in de on-chain en gebruiks-data;
  • Na de koersdalingen wordt er meer BTC opgekocht en dat is te vergelijken met de beweging die we na de crash van maart 2000 zagen. Hoewel het wat vroeg is om van een bevestigde trend te spreken is dit wel een belangrijke indicator voor investeerders;
  • De volatiliteit en premies op de derivatenmarkt, zoals bijvoorbeeld BTC opties zijn historisch laag. Zo’n lage premie duidt op de start van een meestal bullish volatiele periode. Het hele rapport van Glassnode kun je hier teruglezen.

Uiteraard houden wij deze trends in de gaten, maar als je zelf de situatie op de derivatenmarkt wilt verkennen of voor als je wellicht meer wil weten over beleggen in BTC-opties en futures verzorgden onze collega’s van Tradeincrypto.com een introductie van Huobi exchange.

Is dit het moment om in te stappen en de Bitcoin dip te kopen?

Als we de markt bekijken zien we dat de bull-trends uit het Glassnode rapport bevestigd worden. Zo blijkt bijvoorbeeld dat institutionele beleggers een recordbedrag in Bitcoin investeren. De nieuwe investeringen van institutionele beleggers bedroegen vorige week $ 193 miljoen, waarvan 50% in BTC geïnvesteerd werd. Hiermee zien we de hoogste toename van institutionele BTC investeringen in drie maanden.

Het lijkt dan ook een goed moment om de Bitcoin dip te kopen. Zo zien we dat de recente koersstijgingen voor verschuiving in de technische analyses hebben gezorgd. De munt handelt nu boven de $ 46.500,- weerstand en is daarmee ook boven het voortschrijdend gemiddelde over 100 dagen. Daarmee lijkt de weg open te liggen richting de $ 50.000,-.

Ook andere analyses duiden op koerswinst, in ieder geval op korte termijn.

Uiteraard blijft het belangrijk om jouw eigen onderzoek te doen.

Amerikaanse roep om Bitcoin milieuvriendelijker te maken, maar…

Over Bitcoin en milieu is altijd veel te doen. Nu Amerika wereldwijd de grootste gastheer is voor Bitcoin miners roept de Amerikaanse milieulobby op om actie te nemen en minen verder te verduurzamen. Zij vinden het niet voldoende dat miners zonne- of windenergie gebruiken, maar roepen op om de validatie van Bitcoin te wijzigen van Proof-of-work naar Proof-of-Stake.

Deze transitie wordt al gevolgd door Ethereum (ETH) en ook Ripple-voorman Chris Larsen is voorstander. Het probleem is namelijk dat renewable energie veel duurder is dan energie uit brandstof. De Amerikaanse milieulobby maakt zich dan ook zorgen dat olieproducerende landen goedkoop Bitcoin gaan minen als de vraag naar olie vermindert door gebruik van duurdere en milieuvriendelijke energiebronnen.

Een opvallende gedachte aangezien velen toch waarschuwden dat de fossiele energiebronnen bijna op waren? De discussie over BTC en milieu zal ongetwijfeld vervolgd worden…

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen