Robert Kroes
Robert Kroes Crypto 30 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

Bitcoin update: prijs BTC en crypto stijgt, whales, JP Morgan en key

Vandaag zien we hoe de live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen van de top 25 crypto stijgen. Daarna zien we hoe de whales zich gedragen en waarom JP Morgan alarm slaat. Tot slot bekijken we de key koersen op korte termijn.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen top 25 crypto stijgen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 20.557,05 ($ 20.484,12). Dit is 3,40% hoger dan gisteren rond dezelfde tijd.

Ook de het herstel van de prijzen van de andere top 25 crypto zet door. We zien veel groene cijfers, waaronder een aantal dubbele. De grootste winst is momenteel met + 14,12% voor Cosmos Hub (ATOM). Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Bitcoin crypto cryptocoins cryptocurrency
Bitcoin (Afbeelding: Pexels / Alesia Kozik)

Bitcoin whales accumuleren, wat betekent dit

Gisteren zagen we dat een aantal slapende whales tot leven kwamen en grote hoeveelheden BTC verplaatsen. Deze bewegingen zien we ook vandaag, maar er is ook een andere trend gaande. Uit data van Santiment zien we namelijk dat veel whales hun BTC bezit de afgelopen maand juist versterkt hebben. Hierdoor groeit het aantal whales. Op het eerste gezicht concluderen analisten dan al snel een aankomende koersstijging wegens toenemende schaarste, maar helaas lijkt dit deze keer niet het geval.

We zien namelijk dat het aantal actieve adressen op het BTC netwerk in 30 dagen met liefst 81% gedaald is. Ook zien we dat er weinig sociale activiteit is. Dit betekent dat de munt niet erg populair is als gespreksonderwerp op social media en ook dat is een bearish indicator.

Daarmee lijken de nieuwe whales vooral te speculeren op een ‘supply chock’ (waarbij de prijs van de BTC opgedreven wordt doordat beurzen minder Bitcoin in voorraad hebben) en rendement op langere termijn. Dat is haast wel nodig, want de bearish geluiden in de markt zijn momenteel haast oorverdovend.

JP Morgan: verkoop BTC en andere crypto, cryptowinter komt

In een advies aan haar klanten gaf JP Morgan bijvoorbeeld een verkoopadvies voor Bitcoin en andere crypto. Kort gezegd komt het erop neer dat men daar op basis van de speech van FED-voorzittter Powell een moeilijke economische periode verwacht in de komende anderhalf jaar. Daarom adviseert men voorlopig minder risicovolle beleggingen te overwegen.

Daarbij is men van mening dat de regelgeving nog niet volwassen is. Mede als gevolg hiervan zijn er volgens hen te veel waardeloze crypto in de markt. De afkoeling zou een ideaal moment zijn om de regelgeving aan te scherpen zodat men het kaf van het koren kan scheiden. Als de tijd er dan (zoals men nu schat) over 1,5 jaar weer rijp voor is kan men goedkoop investeren in een beter gereguleerde en opgeschoonde markt.

Bitcoin
De bitcoin. (Afbeelding: Andre Francois Mckenzie/Unsplash)

Overigens is de termijn van 1,5 jaar wel erg voor de hand liggend aangezien we dan de volgende BTC halving naderen.

JP Morgan staat niet alleen in deze gedachte. Ook andere analisten gaan ervan uit dat de crypto winter nog moet beginnen. Zij verwachten verdere prijsdalingen in het 3e en 4de kwartaal van dit jaar, waarbij de Bitcoin (BTC) volgens hen zelfs richting $ 10.000,- zou kunnen dalen.

Deze verwachtingen zijn gebaseerd op de ‘BTC halving cycles theorie’. Wij houden echter 2 slagen om de arm. Enerzijds zien we dat deze theorie eerder dit jaar werd ondermijnd door de BTC prijs. Anderzijds zijn er nu veel meer institutionele beleggers in de markt dan tijdens de periodes voorafgaand aan eerdere halving. Zij hebben meer kracht en ook een groter economisch belang om een eventuele koersval te stutten met steunaankopen.

Dit zijn de Bitcoin (BTC) prijs key koersen op korte termijn

Als we de analyses op korte termijn bekijken blijft de Bitcoin (BTC) prijs opgesloten zitten. Pogingen om door de $ 20.400,- te breken lijken momenteel niet structureel. Daarbij liggen er nog een sterke weerstand rond $ 20.500,-. Hiermee is de ruimte voor koersstijgingen beperkt.

Bitcoin crypto cryptocoins cryptobeurzen cryptocurrency, Google Chrome extensies
Crypto (Afbeelding: Pexels / Karolina Grabowska)

Aan de andere kant zien we dat er supportniveaus liggen op $ 20.000,-, $ 19.850,- en $ 19.525,-. Daarmee is er dus ook beperkte ruimte voor koersdalingen. Hiermee is de verwachting dat de Bitcoin (BTC) prijs bij gebrek aan nieuws dat de koersen beïnvloedt consolideert.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Het zou dus een spannende middag kunnen worden.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin update: prijs BTC en crypto stijgt, whales, JP Morgan en key
Sluiten