Bitcoin lunch: prijs Bitcoin en crypto vlak: FED, capitulatie en verwachting

Tech Robert Kroes 3 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is het weer tijd voor onze Bitcoin lunch. Uiteraard bekijken we de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna blikken we vooruit op de komende FED-rentebeslissing, zien we hoe long-investeerders capituleren en de te verwachten gevolgen. Tot slot bekijken we de koersverwachting op korte en lange termijn.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 cryptomunten opvallend vlak

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 36.488,39 ($ 38.474,17). Dit is 0,73% lager dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren.

Ook bij de prijzen van de top 25 cryptomunten zien we opvallend veel resultaten tussen + 1% en – 1%. Toch zijn er zowel uitschieters naar boven als naar beneden te noteren. Het grootste verlies is momenteel voor Cronos (CRO) met -4,23%. De grootste winst van vandaag tot nu toe is voor Avalanche (AVAX) met +5,49%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Bitcoin en crypto wachten op de FED

Inmiddels maken de financiële markten zich op voor het FED-rentebesluit en de besluiten over afbouw van de Coronasteun. Deze beslissing wordt morgenavond (rond 20 uur Nederlandse tijd) verwacht. Zoals we gisteren al zagen maken analisten zich op voor een dip op de financiële markten.

Dit zien we ook aan de opvallend rustige cryptomarkt. Op andere markten zien we inmiddels een beweging van investeerders naar minder risicovolle en minder directe beleggingen, zoals opties en futures. In het algemeen moeten we er rekening mee houden dat investeerders afwachtend en schrikachtig reageren.

Bitcoin holders capituleren

Inmiddels zien we dat beleggers die de Bitcoin al langer vasthouden zich meer zorgen maken over de prijsontwikkeling. Zij capituleren en verkopen hun aangehouden BTC.

In een analyse van Glassnode zien we hoe de winst- en verliesverhouding tussen bezitters van Bitcoin negatiever wordt. Daarmee zien we dat dat er een bearish reversal dreigt. De hele weekanalyse met grafieken kun je hier bekijken.

Gelukkig zijn er andere metrics op basis waarvan we ons niet veel zorgen hoeven te maken over deze trend.

Technische analyse: Bullish breakout voor Bitcoin aanstaande

In de rapportages van Glassnode zien we al dat er diverse on-metrics bull-factoren zijn. Ook de technische analyse op korte termijn duidt op een bullish uitbraak.

Als we de Fibonacci-analyse bekijken zien we dat er een bullish uitbraak wacht waarbij het eerste sterke weerstandsniveau op $ 43.000,- ligt (0,5 FIB retracement).

Zoals we aangaven is het in deze markt lastig om te vertrouwen op een directe bull-uitbraak aangezien men zich zorgen maakt over de FED-beslissing. We moeten dus nog steeds rekening houden met een onzekere markt.

BTC-verwachting op lange termijn: eerder $ 100.000,- dan $ 30.000,-

Door de uitblijvende recordrally en de tegenvallende resultaten in april zijn veel analisten somber gestemd. De bekende analist ‘Credible Crypto’ ziet dit anders.

Op basis van historische analyses en de Elliott Waves analyse komt hij tot een hele andere conclusie. Hij voorziet dat de Bitcoin eerst naar een recordkoers van $ 100.000,- gaat voordat bears de kans krijgen om de prijs weer terug te drukken naar een koers van $ 30.000,- of daaronder. De analyse zie je hierna.

Nu weten we dat de Elliott Wave analyse een veel gebruikte, maar ook gecompliceerde analyse is. Daarom verschaffen onze collega’s van Tradeincrypto.com graag meer inzicht in de Elloitt Wave Analyse.

Wij blijven de ontwikkelingen uiteraard volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen