Robert Kroes
Robert Kroes Tech 13 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Bitcoin lunch: prijs BTC en crypto vlak. Inflatie, tech en beursnieuws

Inmiddels is het weer lunchtijd dus bekijken we de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna analyseren we de impact van de Amerikaanse inflatiecijfers en beursnieuws. Tot slot analyseren we bearish signalen.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto vlak

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 19.424,89 ($ 19.791,-). Dit is 0,48% hoger dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren.

Ook de prijzen van de top 25 crypto zijn opvallend vlak. Het grootste verlies is momenteel met -1,17% voor Polygon (MATIC). De grootste winst is met +2,02% voor OKB (OKB). Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Toont de Bitcoin prijs stilte voor een inflatie storm?

Volgens analisten is de cryptomarkt net als andere financiële markten in afwachting van de Amerikaanse inflatiecijfers die vanmiddag bekend worden. Dit omdat die natuurlijk invloed hebben op de economie, maar ook omdat die een trigger zijn voor het komende rentebeleid van de FED.

De verwachting is dat er een recordinflatie van zo’n 8,8% gemeld zal worden. Men analyseert dat de kans op een Bitcoin prijsdaling groter wordt naar mate de inflatie hoger zal zijn. Een koersdaling naar $ 15.000,- valt dan niet uit te sluiten.

Op basis van eerdere koersbewegingen na belangrijke inflatie-updates verwachten we sowieso volatiliteit. Het wordt dus een spannende dag.

Beursnieuws: beleggers verliezen interesse in BTC

Als we de data van beurzen analyseren zien we een zorgelijke trend. Zo daalde het aantal BTC dat op de beurs gebracht werd tot 2.013. Dit is het laagste niveau sinds juni 2020. In de afgelopen 14 maanden daalde het aantal BTC deposits met 60%.

Normaal is dit een bullish teken, maar daar staat tegenover dat er geen kopers zijn. De marktkapitalisatie liep terug tot $ 421 miljard en dat is het laagste niveau in 8 maanden. Ook zien we dat institutionele beleggers massaal afscheid nemen van BTC investeringsproducten. Daarmee lijkt het erop dat de markt momenteel vooral bestaat uit mensen die hopen dat hun crypto-bezit weer in waarde stijgt, terwijl investeerders pas op de plaats maken.

Technische Bitcoin analyse, leidt bear run ons naar de bodem?

Ook zonder het inflatiespook boven de markt lijken Bitcoin beleggers zich op te moeten maken voor een verdere koersdaling. We zien namelijk dat de Aziatische markt bearish is en dat lange-termijn investeerders niet in willen stappen.

De vraag is nu natuurlijk waar die volgende bearish correctie (zoals men zegt ‘another leg down’) toe leidt. Recente analyses laten zien dat deze in lijn ligt met eerdere bearish analyses.

Als de bodem inderdaad gevonden en bevestigd is zou het herstel hard kunnen gaan. Ondanks alle malaise blijven de indicatoren op lange termijn namelijk bullish.

Wij blijven de ontwikkelingen uiteraard volgen en doen vanavond weer verslag in onze crypto update.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: prijs BTC en crypto vlak. Inflatie, tech en beursnieuws
Sluiten