Robert Kroes
Robert Kroes Crypto 24 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

Bitcoin update: prijs BTC & crypto vlak: instroom, MtGox, key koers

Uiteraard bekijken we de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Deze zijn momenteel vlak, dus dat levert de vraag op welke Bitcoin (BTC) key koers we op korte termijn in de gaten moeten houden. Verder analyseren we de MtGox liquidatie en zien we hoe institutionele beleggers massaal instappen.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin (BTC) prijs en top 25 cryptoprijzen bearish vlak

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 21.211,40 ($ 21.293,77). Dit is 0,53% lager dan gisteren rond deze tijd.

Ook de prijzen van de meeste crypto uit de top 25 zijn opvallend vlak, maar iets lager dan gisteren. Er zijn natuurlijk uitzonderingen. De grootste winst is momenteel met +2,81% voor Cosmos Hub (ATOM). OKB (OKB) noteert met -1,12% het grootste verlies. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Bitcoin crypto cryptocoins cryptocurrency, Google Chrome extensie
Muntjes (Afbeelding: Pexels / Alesia Kozik)

Institutionele Bitcoin investeerders komen er weer aan

De CEO van cryptobeurs Bitstamp, Jean-Baptiste Graftieaux, gaf een recent interview waarin hij zijn visie op de cryptomarkt deelde en stil stond bij een aantal trends. Zo ziet hij dat institutionele investeerders massaal toestromen. Zij zijn druk bezig om te onderzoeken hoe ze actief kunnen worden. Hij verwacht dan ook een fikse kapitaalinstroom.

Verder legde hij uit hoe het bedrijf wil uitbreiden. Zo loopt in 10 landen een aanvraag om als Bitcoin broker te worden toegelaten. Hij heeft daarbij kritiek op de Europese Unie omdat er voor elk land een aparte vergunningaanvraag moet worden ingediend. Hij roept dan ook op tot slimmere regelgeving die de ondernemers meer tegemoet komt.

BTC investeerders kijken naar impact uitbetalingsplan MtGox

Het moment dat de curatoren van het failliete MtGox tot uitbetalen overgaan komt steeds dichterbij. We besteedden hier al eerder aandacht aan, maar inmiddels kunnen we op basis van het laatste uitbetalingsrapport wat meer inzoomen op de mogelijke impact van de uitbetalingen op de cryptomarkt.

Volgens het laatste rapport wordt er vanaf volgende week het volgende uitgedeeld:

  • 141.686 BTC
  • 142,846 BTC Cash
  • 70 miljard Japanse Yen.

De Bitcoins in de wallet zijn voorafgaand aan het faillissement gekocht voor prijzen tussen de $ 15,- en $ 1.200,-. Met de waarde op dit moment betekent dit dus dat het rendement per Bitcoin tussen 141.858,47 % en 1.674,48% ligt. De kans is dan ook groot dat veel mensen die nu hun uitkering ontvangen hun winst willen verzilveren en hun BTC willen verkopen.

Analisten denken dat dit tot een prijsdaling kan leiden. Die kans is niet denkbeeldig, want de totale portefeuille vertegenwoordigt nu een marktwaarde van zo’n 3 miljard. Als we dit afzetten tegen het totaal dagelijks handelsvolume van $ 31 miljard zien we dus dat er grofweg zo’n 10% marktkapitaal in de markt komt. Als dit gebeurt betreft het 100% verkoopopdrachten.

Uiteraard is de vraag hoe structureel een prijsdaling is, maar in tegenstelling tot de mening van sommige analisten verwachten we zeker een (bearish) impact.

Dit zijn de Bitcoin (BTC) prijs key koersen op korte termijn

De Elliott Wave analyse gebruikt men om trends in crypto te ontdekken. Als we de Elliott Wave analyse voor BTC en crypto maken zien we dat deze erop duidt dat we ons moeten voorbereiden op een verdere koersdaling.

Als we deze bearish lijn volgen zien we vooral supportniveaus rond $ 21.000,- en het key niveau van $ 20.800,-. Als deze support niet houdt kunnen we een daling naar de psychologisch belangrijke koers van $ 20.000,- verwachten.

Als de Bitcoin prijs tegen verwachting in gaat stijgen is de ruimte beperkt. Er liggen weerstanden rond $ 21.500,- en $ 21.640,-. Deze zijn echter minder sterk dan de weerstanden daarboven op $ 22.000,- en $ 22.500,-.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bitcoin update: prijs BTC & crypto vlak: instroom, MtGox, key koers
Sluiten