Bitcoin update: prijs BTC en crypto vlak. Shorts, macro’s + key’s

Crypto Robert Kroes 31 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

Zoals gebruikelijk bekijken we de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna analyseren we hoe de short-posities tot recordhoogte stijgen en waarom dat gunstig is. Vervolgens analyseren we welke factoren de komende de tijd de BTC prijs zullen beïnvloeden en maken we een verandering bij WANT bekend. Tot slot bekijken we ook de Bitcoin (BTC) prijs key koersen op korte termijn.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen top 25 crypto vlak

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 20.350,55 ($ 20.363,52). Dit is 0,29% lager dan tijdens onze Bitcoin update van gisteren.

Ook de prijzen van de meeste andere munten uit de crypto top 25 zijn momenteel vlak. De negatieve uitschieter is OKB (OKB), dat 6,65% verliest. De positieve uitzondering is Near Protocol (NEAR) met + 5,77%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Bitcoin crypto cryptocoins cryptocurrency
Bitcoin (Afbeelding: Pexels / Karolina Grabowska)

Bitcoin short posities stijgen tot recordhoogte, wat betekent dit?

Uit data van Santiment blijkt dat de speech van FED-voorzitter Powell afgelopen vrijdag zijn uitwerking niet gemist heeft. Naar aanleiding van de dreigende onheilspreek heeft een recordaantal BTC investeerders short posities ingenomen. Hiermee is het hoogste aantal shorts sinds mei een feit.

Zoals we eerder zagen leidde zo’n historisch lage funding rate conform historische analyses tot een zogenoemde short squeeze en bullish herstel. Daarmee hoeft dit signaal niet slecht te zijn. De vraag is echter hoe groot de kans is dat we deze keer weer een snelle draai van de markt zien.

Deze 3 factoren gaan de BTC prijzen dit jaar beïnvloeden, WANT verandert

Als we de markt voor de langere termijn analyseren zijn er 3 factoren die de Bitcoin (BTC) prijs ontwikkeling in 2022 beïnvloeden. Dit zijn:

  • Macro-economische factoren: door de instroom van institutionele beleggers hebben macro-economische factoren die de geldmarkten beïnvloeden nu ook meer invloed op de cryptoprijzen. Dit zien we bijvoorbeeld aan de correlatie met de aandelenmarkt. Grote macro-economische factoren die dit jaar spelen zijn bijvoorbeeld de situatie in Rusland en de ontwikkeling van de nog steeds heersende Coronacrisis. Ook de prijsstijgingen zorgen voor blijvende invloed, maar daarmee treedt een tweede factor op.
  • Renteverhogingen: er is momenteel sprake van grote inflatie. Steeds meer centrale banken, waarvan de Amerikaanse FED het belangrijkst is, verhogen hun rentepercentages. De speech van FED-voorzitter Powell van afgelopen vrijdag maakte duidelijk dat er nog geen einde komt aan deze renteverhogingen. Hierdoor worden markten volatieler (beweeglijker), maar ook bearish omdat investeerders op zoek gaan naar investeringen met minder risico.
  • Tot slot moeten we rekening houden met onvoorziene externe gebeurtenissen, de zogenoemde ‘black swan events’. Deze onvoorziene gebeurtenissen kunnen de prijzen flink beïnvloeden. Als mogelijke zwarte zwaan ziet men bijvoorbeeld de crypto-regelgeving die in ontwikkeling is.

Deze drie factoren lijken een snel herstel van de Bitcoin koers in de weg te staan. Dit heeft gevolgen voor de markt, maar ook voor ons.

Bitcoin crypto cryptocoins cryptocurrency
Coins (Afbeelding: Pexels / Worldspectrum)

WANT verandert, maar cryptonieuws blijft

Vanaf morgen (1 september) gaan we namelijk stoppen met de dagelijkse Bitcoin- en crypto updates. Door de recente ontwikkelingen is er eigenlijk te weinig nieuws om dagelijks relevant te blijven.

In plaats daarvan bieden we je 2x per week aan de hand van actuele overzichten nog steeds inzicht in de ontwikkelingen op de cryptomarkt. Ook kun je natuurlijk 24 uur per dag en 7 dagen per week de live Bitcoin en cryptoprijzen blijven raadplegen bij onze collega’s van Tradeincrypto.com. Uiteraard bekijken we of we in de toekomst weer voldoende gelegenheid zien om dagelijks terug te komen.

Dit zijn de Bitcoin (BTC) prijs key koersen op korte termijn

Op dit moment zien we dat de Bitcoin (BTC) prijs vecht met de koers van $ 20.000,-. Dit is de key koers op korte termijn. Als de prijs hieronder komt ligt een verdere koersdaling naar $ 18.500,- of $ 16.000,- in een week op de loer.

Zoals we gisteren zagen is er wel enige ruimte voor koersstijging maar liggen er vanaf $ 20.400,- al diverse sterke weerstanden.

Bitcoin crypto cryptocoins cryptobeurzen cryptocurrency, Google Chrome extensies
Crypto (Afbeelding: Pexels / Karolina Grabowska)

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Het zou dus een spannende middag kunnen worden.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen