Robert Kroes
Robert Kroes Tech 17 jun 2022
Leestijd: 4 minuten

Bitcoin lunch: prijs BTC en crypto vlak. Weekverwachting, volgende bull?

Na een volatiele week zijn we toe aan de laatste Bitcoin lunch van de week. Eerst bekijken we de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we de liquidaties als gevolg van de crash van gisteren. Vervolgens analyseren we de te verwachten Bitcoin prijs voor volgende week en bekijken we wanneer we de volgende record bull run kunnen verwachten.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto zijn vlak

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 19.873,10 ($ 20.906,10). Dit is 0,68% lager dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren.

Na alle volatiliteit van de afgelopen week zien we ook opmerkelijk vlakke prijzen voor de top 25 crypto. Er zijn uitschieters naar boven en naar beneden. Polkadot (DOT) noteert met -3,85% het grootste verlies op dit moment. De grootste winst is voor FTX token (FTC), dat +3,85% noteert. Op de website van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend alle live cryptoprijzen analyseren.

Bitcoin nadert magische grens, liquidaties volgen

Inmiddels zien de we Bitcoin (BTC) al een aantal keer gevaarlijk dicht richting $ 20.000,- komen. Na de opleving als gevolg van het rentebesluit van de FED was dit voor veel beleggers even schrikken. We zien dan ook dat er weer veel long-posities geliquideerd worden. Alleen in de afgelopen 24 uur verdween er zo al meer dan $ 200 miljoen dollar.

Overigens veert de koers tot nu toe steeds terug als we deze psychologisch belangrijke grens van $ 20.000,- naderen. De vraag is of de markt dit volhoudt.

Bitcoin prijs weekverwachting

Momenteel ligt de prijs van de Bitcoin onder het simpel voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen (rond ongeveer $ 21.527,-). Dit gebeurde slechts 5 maal eerder in de geschiedenis van de BTC en steeds volgde er daarna een snel herstel.

De marktomstandigheden zijn deze keer beduidend anders. Zo is de correlatie met de aandelenmarkten (die in mineur zijn) nu veel hoger. Ook is de macro-economische vooruitblik slecht en is men bang voor een recessie.

Vooralsnog lijkt de markt niet direct van zins om de dip te kopen en de prijs weer boven het 200 week SMA te brengen. Sterker nog, de grootste crypto dreigt onder de $ 20.000,- te dalen en dat kan een massale verkoop op gang brengen. De verwachting voor de komende week is dan ook bearish. Dit kun je in onderstaande video-analyse zien.

Als de prijs inderdaad onder deze kritieke grens schiet is er een ‘last line of defence’ op $ 19.804,- (het koersrecord van 2017). Als ook dit niet genoeg support biedt dreigt er een vrije val naar de zone tussen $ 12.383,- en $ 11.753,-. In het ergste geval moeten we zelfs rekening houden dat de koers daalt richting het zogenoemde Pont of Control (POC) en dat ligt op $ 9.467,-.

Betrouwbare analist voorspelt ook BTC val

Jeffrey Grundlach is CEO van investeerder DoubleLine. Hij voorspelde eerder de terugval van de koers naar $ 20.000,- correct. Gisteren gaf hij een interview aan CNBC over zijn nieuwe koersvoorspelling. Zoals je hieronder kunt zien steunt hij de technische analyses en houdt ook hij rekening met een koersdaling van 50%.

Wanneer komt de volgende BTC record bull run?

Daarmee is de volgende vraag natuurlijk wanneer de gifbeker leeg is en we de volgende record rally kunnen verwachten. Het positieve is dat vele experts deze nog steeds voorzien. Het negatieve is dat we daar wellicht tot 2024 op moeten wachten.

Men verwacht namelijk dat we dan een aantal onzekerheden kunnen wegstrepen. Zo moet de nieuwe cryptowet dan duidelijk zijn en zou de FED de inflatie onder controle moeten hebben waardoor ingrepen in financiële markten niet nodig zijn. Ook vindt in dat jaar de volgende Bitcoin halving plaats.

Wij zijn benieuwd en wachten alle ontwikkelingen met spanning af.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!