Bitcoin lunch: prijs BTC en crypto vlak. Whales, correlatie en koersen

Tech Robert Kroes 13 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

Zoals gebruikelijk rond lunchtijd bekijken wij de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we wat we kunnen leren van whale transacties, wat de gevolgen van correlatie zijn en welke Bitcoin koersen investeerders nu in de gaten houden.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 cryptomunten vlak

We zien op het moment van schrijven dat de live Bitcoin prijs EUR 36.819,01 ($ 39.890,05) bedraagt. dit is 0,58% lager dan gisteren rond dezelfde tijd en ook lager dan tijdens onze Bitcoin update van gisteren.

Ook bij de prijzen van de top 25 crypto lijkt de rust weergekeerd. We zien veel resultaten tussen + en – 1%, maar er zijn zowel bullish als bearish uitzonderingen. Het grootste verlies van de dag tot nu toe is met -4,07% voor Near Protocol (NEAR). Shiba Inu (SHIB) noteert met + 13,03% de grootste winst tot nu toe. Uiteraard kan je op de site van Tradeincrypto.com 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Hoe reageren de Bitcoin whales op de prijscorrectie?

Een van de groepen investeerders die andere beleggers vaak volgen om het sentiment rond Bitcoin te peilen is de groep van grootbezitters, ook wel whales genoemd. Als we de Bitcoin whale transacties bekijken zien we dat er in de afgelopen tijd toenemende activiteit is. De Bitcoin whales deden in een week ruim 4.000 transacties. Ook bij andere cryptomunten zien we dat whales blijven kopen.

Dit wordt vaak als een bullish sentiment gezien om 2 redenen:

  1. Ten eerste zorgt het feit dat whales kopen en de munten van de beurs transfereren naar private wallets voor een lagere voorraad op de beurzen. Schaarste betekent prijsstijging.
  2. Ten tweede tonen de grootbezitters door het kopen en bewaren van de crypto dat zij speculeren op komende prijsstijgingen.

In onderstaande statistiek van Santiment zie je de whales-activiteit duidelijk in beeld.

BTC correlatie met S&P 500 reden tot zorg?

De prijsontwikkeling van de Bitcoin wordt vaak afgezet tegen prijsontwikkelingen bij andere investeringen zoals goud, olie, aandelen, valuta etc. Naar mate de Bitcoin prijs meer in dezelfde lijn beweegt als een andere investering spreekt men van toenemende correlatie. Waar in het verleden een grote correlatie tussen goud en Bitcoin te zien was zien we nu dat die correlatie verschuift.

Door invloed van institutionele beleggers houdt de Bitcoin prijs steeds meer correlatie met de S&P 500. Zoals uit deze grafieken blijkt is de correlatie momenteel bijna volledig.

Hiermee zou je kunnen concluderen dat dit een zorgelijke ontwikkeling is, aangezien de tech-aandelen volatiel zijn. Toch denken experts daar anders over. Zoals we in het verleden al zagen kan de correlatie tussen de Bitcoin prijs en andere investeringen wisselen. De experts denken dat dit zal gebeuren als aandelen zwaar verlies lijden, bijvoorbeeld door inflatie. Een van de redenen hiervoor is dat in het Bitcoin systeem nauwelijks tot geen ruimte voor inflatie is.

Welke Bitcoin koersen volgen de experts nu?

Op dit moment lijkt de correctie van de afgelopen dagen geremd te zijn. Uiteraard is de vraag waar de experts naar kijken om de ontwikkeling van de Bitcoin prijs in te schatten nu er rust in de markt is.

Door de recente koersdalingen speelt de Bitcoin prijs weer met een consolidatiefase op lange termijn tussen $ 30.000,- en $ 40.000,-. Daarbij liggen er diverse support-niveau’s rondom de huidige koers. Zo is het eerste niveau al te vinden op $ 39.600,-.

Daarna ligt er een steunniveau op het simpel voortschrijdend gemiddelde over 600 dagen. Deze supportlijn is niet bearish gebroken sinds de covidcrash. Dit niveau ligt op $ 39.250,-. Daaronder ligt er op $ 38.600,- een derde steunniveau dat gevormd wordt door kooporders van whales.

Er lijkt dus een beperkte ruimte voor verdere koersdaling. Een herstel van de Bitcoin prijs op korte termijn is dan ook realistisch. Hierbij liggen de weerstandniveaus op $ 40.000,-, $ 42.000,- en $ 45.500,-. Dit zou een mooie weg zijn om alle verwachtingen op basis van de vele bull-signalen in te lossen. Uiteraard blijven wij de situatie volgen en ook tijdens en rondom Pasen verslag doen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen