Bitcoin prijs blijft dippen, maar er is hoop volgens experts

Bitcoin heeft een aantal pittige maanden achter de rug, en het einde is voorlopig nog niet in zicht. Waar men de afgelopen dagen hoopte dat 8000 dollar een stabiele basis zou zijn, is de cryptocurrency nu alsnog daaronder gedoken.

‘Bitcoin is nog dit jaar 30.000 dollar waard’

Een flink contrast ten opzichte van de piek van eind vorig jaar. Toen werd de 17.000 dollar aangetikt. Is het game over na deze halvering in waarde? Die kans is nihil. Vergeet immers niet dat de munt elk jaar flinke klappen krijgt, rond januari en februari.

Ook is de hele markt zeer volatiel, en daar zien veel investeerders nu pas de keerzijde van. Je vergeet het al snel, maar begin 2017 was een Bitcoin ‘slechts’ 1.000 dollar waard. Dat is geen typo! Die bizarre groei binnen een jaar is geweldig, maar dat kan ook net zo goed de andere kant op gebeuren. En dat maken we nu mee.

Bitcoin koers

Die correctie was na alle hype ook wel te verwachten. Maar hoe gaat de rest van 2018 er dan uit zien? De een voorspelt het einde van de munt, de ander voorspelt een astronomische stijging. Volgens deze expert is het nu de stilte voor de storm. Een positieve storm, die de munt naar recordhoogte moet doen stijgen.

?Lees ook: deze LEGO-kunstwerken kunnen je Bitcoin, Litecoin en meer opleveren

David Drake, voorzitter en oprichter van investeringsmaatschappij LDJ Capital, schaart zich ook bij dat kamp. Hij voorspelt dat de komende maanden steeds meer bedrijven erin zullen stappen. Het resultaat? Een koerswaarde van 30.000 dollar.

30.000 dollar.. het klinkt onmogelijk. Maar ja, vorig jaar wist Bitcoin ook van 1.000 dollar naar 17.000 dollar te klimmen. We gaan het ontdekken!

Een optimistische kijk op de zaak dus. Hij wil echter niet zo ver gaan als Twitter CEO Jack Dorsey, die beweert dat Bitcoin binnen tien jaar ‘s werelds enige betaalmiddel zal zijn, in ieder geval op het internet. Drake verwacht dat het aantal cryptomunten tegen die tijd eerder in de honderden zal lopen.

Maatregelen Facebook en Twitter zijn positief

De vermogende investeerder is overigens juist blij met alle maatregelen die Twitter, Google en Facebook recentelijk getroffen hebben. De platformen hebben advertenties rondom crypto verboden, dan wel er strengere regels voor geïntroduceerd. Met als gevolg dat de meeste cryptocurrencies in het rood schoten.

Bitcoin

Op de lange termijn is dat volgens Drake echter een goede zaak. Het zorgt er voor dat de markt wordt gelegitimeerd, aldus de Amerikaan. Hij is niet de enige die optimistisch is over de effecten van dat soort drastische maatregelen.

Trevor Gerszt is CEO van CoinIRA, een startup die zich specialiseert in crypto-investeringen. Hij meldde tegenover de publicatie Inverse dat dergelijke bans “geen effect zouden moeten hebben op de grotere en meer gevestigde cryptocurrency-bedrijven.”

Bovendien verwacht hij dat de extreme maatregelen weer ingetrokken zullen worden nadat overheden regulatie introduceren. Nu is het in vele opzichten nog het wilde westen, zoals we je in dit artikel uitlegden. Grote platformen willen zich er simpelweg tot dan nog niet aan branden.

30.000 dollar.. het klinkt onmogelijk. Maar ja, vorig jaar wist Bitcoin ook van 1.000 dollar naar 17.000 dollar te klimmen. We gaan het ontdekken! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Check ook hoe je met LEGO crypto kunt verdienen!

?Lees ook: Het grote risico, de verdeling van alle Bitcoin is verrassend

Reageer op artikel:
Bitcoin prijs blijft dippen, maar er is hoop volgens experts
Sluiten