Robert Kroes
Robert Kroes Tech 23 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Bitcoin update: prijs BTC > $ 50 K, crypto stijgt. 4 hints voor BTC kerstrally

Nu de Amerikaanse markten gesloten zijn en de Bitcoin ineens door $ 50.000,- schiet is het de hoogste tijd voor een Bitcoin update. Krijgen we nog een crypto kerstrally? Wij analyseren de kansen voor BTC.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen voor de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs stijgt door $ 50.000,-. Prijzen top 25 crypto stijgen mee…

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 44.780,39 ($ 50.788,63). Dit is 3,95% hoger dan toen de Amerikaanse markten gisteravond sloten.

Ook de prijzen van de top 25 crypto zijn positief. We zien weer uitsluitend groene cijfers op de digitale koersborden. De grootste winst van de dag is voor Cardano (ADA), dat 9,16% stijgt. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Met deze toch onverwachte koersstijging is de vraag wat er aan de hand is en of we nog een kerstrally kunnen verwachten. Wij analyseren de markt.

Waarom stijgt de prijs van de Bitcoin?

Op dit moment is de rally nog in volle gang. Er lijkt geen duidelijk aanwijsbare reden in de cryptomarkt zelf te zijn. Wel zien we dat het feit dat de nieuwste COVID19-variant minder schadelijk is dan gedacht ervoor zorgt dat investeerders meer risico durven te nemen. Als we dan in ogenschouw nemen dat inflatie een groot punt van zorg is lijkt een belegging in Bitcoin ineens logisch verklaarbaar.

Daar komt bij dat de munt direct nadat de koersen tijdens de Amerikaanse handelstijden begon te stijgen door psychologische grenzen brak. De $ 49.000,- en $ 50.000,- weerstand werd snel gebroken. De BTC prijs schoot zelfs even over de $ 51.000,-, maar dat bleek nog net te veel gevraagd. Dat de munt nu stand lijkt te houden boven de $ 50.000,- is een teken van vertrouwen voor veel investeerders.

Komt er nog een BTC kerstrally?

Plotseling is er volop volatiliteit op de cryptomarkt. Er wordt dan ook druk gespeculeerd over de kans op een BTC kerstrally. Hoewel één zwaluw natuurlijk geen zomer maakt lijkt de kans aanwezig. Wij zetten vier aanwijzingen op een rij.

Positiviteit bij Bitcoin om wat er niet gebeurde

Vandaag wees de SEC twee aanvragen voor Bitcoin spot NFT’s af. Dit risico was ingeprijsd, maar toch zijn negatieve beslissingen van de SEC normaal gesproken reden tot gematigdheid. Dat gebeurde vandaag niet. Dit kunnen we gerust als teken van vertrouwen zien.

BTC Hash rate stijgt naar recordhoogte

De Bitcoin hash rate loopt op naar recordhoogte. Dit betekent dat het netwerk bijzonder sterk wordt en ook dat is een bijzonder sterk signaal.

Bitcoin wordt weer schaarser

We zagen al eerder dat miners en hodlers hun cryptomunten vasthouden. Hiermee stijgt het aantal BTC dat wordt getransfereerd naar adressen die nauwelijks verkopen. Dit betekent dat de hoeveelheid beschikbare Bitcoin weer schaarser wordt. Schaarste betekent prijsstijgingen.

Technische indicatoren Bitcoin gaan op groen

Een van de betrouwbaarste technische factoren voor de Bitcoin is de Fisher Transform. Deze indicator is niet direct bekend omdat deze maar zelden een trendbreuk aangeeft. Nu is deze trendbreuk op de 3-daagse vooruitblik wel zichtbaar en dat gebeurde slechts 2x eerder. Bovendien wordt dit signaal ondersteund door andere positieve signalen.

Nogmaals, een zwaluw maakt nog geen zomer, dus voorzichtigheid is geboden. Wij blijven de markt in ieder geval volgen!

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Het zou dus een spannende middag kunnen worden.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!