Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 21 feb 2019

‘Op dit prijspunt gaat Bitcoin pas echt exploderen’

Bitcoin begon deze week sterk, door langzaam doch gestaag richting de 4000 dollar te kruipen. Een psychologische grens die volgens experts voor een flinke rally kan gaan zorgen.

Bitcoin explosie: juich niet te vroeg

Volgens econoom en gereputeerd analist Alex Krüger moeten we echter niet te vroeg juichen. Volgens hem zal de komende weken de grens van 4200 dollar cruciaal zijn.

Als ‘s werelds grootste cryptocurrency die grens weet te passeren, dan kun je op een ware explosie rekenen. Althans, als we de analyses van de econoom moeten geloven.

Het is echter maar de vraag of Bitcoin dat punt de komende dagen kan gaan bereiken. Daarvoor is nog een stijging van 300 dollar nodig, terwijl het dagelijkse handelsvolume aanzienlijk is gedaald sinds de piek op 18 februari.

Het momentum is daardoor ingezakt. Er zal meer nodig zijn om echt door dat plafond heen te breken.

Meer dan genoeg kapitaal

Su Zhu, CEO van Three Arrows Capital, concludeert dat er meer dan 2 miljard dollar aan fiat in de cryptomarkt zit. Volgens hem is er geen extra kapitaal van investeerders nodig om in de nabije toekomst een proper trend reversal te veroorzaken.

Het huidige kapitaal in de markt is volgens Zhu genoeg om een grote rally te triggeren. Sterker nog, volgens hem zullen cruciale niveaus als 10.000 dollar en 12.000 dollar snel in zicht komen. Zeker nu we van een bodem kunnen spreken. Ook Krüger beaamt dat alles erop wijst dat Bitcoin al zijn bodem heeft aangetikt.

Als de munt eenmaal explodeert, dan zullen meer investeerders aan de zijlijn weer instappen.

Dat zie je nu al langzaam gebeuren. De groene cijfers van afgelopen week  vormen een groot contrast ten opzichte van wat analisten de afgelopen maand voorspelden: men verwachtte een flinke daling na weken aan stabiliteit voor Bitcoin. In plaats van een daling werden we getrakteerd op een flinke stijging. Het sentiment onder investeerders is daardoor ook omgeslagen.

Maar goed, opnieuw, juich niet te vroeg. Bitcoin zal zichzelf de komende dagen moeten bewijzen door de 4200 dollar aan te tikken. Stapje voor stapje.

🤩Check dit ook: Elon Musk noemt Bitcoin briljant, maar heeft toch een probleem

Reageer op artikel:
‘Op dit prijspunt gaat Bitcoin pas echt exploderen’
Sluiten