Bitcoin break: recordprijs BTC, crypto mixt: BTC vanaf 14-11 naar $ 100K?

Tech Robert Kroes 9 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse financiële markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we een nieuw koersrecord voor de Bitcoin. Ook bekijken we hoe de BTC naar 100K kan en waarom 14 november daarbij belangrijk is.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin naar record, prijzen top 25 cryptomunten wisselen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 58.332,01 ($ 67.640,-). Dit is 2,25% hoger dan toen de Amerikaanse markten gisteravond sloten. Overigens noteerde de Bitcoin eerder vandaag een nieuw prijsrecord van $ 68.642,00.

De prijzen van de top 25 cryptomunten tonen een wisselend resultaat. Er zijn verliezers. Grootste verliezer is Terra (LUNA), dat 4,78% verliest. Daarnaast zijn er winnaars. De grootste winnaar is Bitcoin Cash (BCH), dat in 24 uur een winst noteert van 11,85%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen bekijken.

Waarom 14 november belangrijk kan worden voor de Bitcoin

Zoals we in onze crypto koersverwachting al meldden zien we volgende week een belangrijk agendapunt voor de Bitcoin. Op 16 november vindt namelijk de Taproot update plaats. Sinds vandaag zijn de ogen echter gericht op 14 november. Men verwacht namelijk dat de SEC op die dag een beslissing gaat nemen op de aanvraag van goedkeuring van een Bitcoin ETF die door VanEck is ingediend. Het verschil met de reeds goedgekeurde ETF’s is dat het hier een ETF’s betreft die op de spotprijs gebaseerd is in plaats van de Futures-prijs, zoals bij de huidige ETF’s het geval is.

Ondanks het succes van de futures ETF houdt men er rekening mee dat men de ETF-aanvraag afkeurt. SEC-voorzitter Gensler is namelijk geen voorstander van spot-ETF’s en ziet daarin een gevaar op het gebied van consumentenbescherming. Aan de andere kant verhoogt het succes van de huidige ETF’s de druk wel. Een nieuwe goedkeuring zou zeker bijdragen aan het bullish sentiment dat er nu al is.

Experts worden steeds eensgezinder: BTC kan naar $ 100 K

Na het koersrecord van vandaag werd er natuurlijk weer volop gespeculeerd over de kansen dat de Bitcoin daadwerkelijk richting $ 98.000,- (of zelfs daaroverheen) gaat. Zo bespraken diverse analisten de kansen bij CNBC. Zij maakten weliswaar een kanttekening over volatiliteit, maar hun mening was duidelijk. Die $ 100.000,- gaat er komen.

Ook liet de Nederlandse analist PlanB zojuist weten dat de koersontwikkeling nog steeds als een klok zijn S2F-model volgt. Ook hij blijft er dus van overtuigd dat we dit jaar de $ 100.000,- nog gaan zien.

Uiteraard is dit voor veel investeerders een mooi moment om een investering te overwegen. Ook het handelen in geavanceerde Bitcoin-producten, zoals opties en andere derivaten wordt daarmee steeds populairder, zeker nu de beursgigant Huobi zich met aantrekkelijke aanbiedingen in deze markt vecht.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen