Let op! Zo snel gaat de Bitcoin prijs alle records verbreken! Video-analyse

Tech Robert Kroes 31 aug 2021
Leestijd: 4 minuten

De live Bitcoin prijs is voor iedere belegger in crypto natuurlijk een belangrijk gegeven. Het voorspellen van het verloop van die prijs valt echter niet mee. Analist Kevin Wadsworth doet een gedetailleerde poging. Wij bekijken en analyseren zijn voorspelling.

Als we naar de Bitcoin prijs kijken dan weten we dat deze snel kan stijgen en dalen. Technische analyses zijn op zo’n moment belangrijk om de Bitcoin koers in te schatten. De technische analist Kevin Wadsworth is mede-oprichter van analysebedrijf Northstar & Badcharts. Hij heeft in het verleden al diverse rake voorspellingen over de koers van de Bitcoin gedaan en laat nu zijn licht schijnen over het prijsverloop van de Bitcoin in september en oktober.

Gaat de Bitcoin prijs eerst terugvallen in september?

Hoewel Wadsworth ervan overtuigd is dat we in een bull-cirkel zitten ziet hij de Bitcoin prijs in september nog geen record bereiken. Sterker nog, hij verwacht in eerste instantie een terugval naar $ 40.000,-. Pas als de koers rond die waarde stabiel blijft verwacht hij dat er ruimte is om een nieuwe bull-run naar records te starten. Wanneer dit gaat gebeuren? Volgens Wadsworth vanaf de derde week vanaf september. Uiteraard kun je alle prijsbewegingen van de Bitcoin 24 uur per dag live volgen op de site van Tradeincrypto.com.

Gaat er dit jaar een Bitcoin record vallen?

Vanaf de derde week in september gaat de rally dus echt van start volgens Wadsworth en dan gaat het volgens hem hard. De volgende run zal inderdaad records halen.

Ook verwacht hij dat de rally slechts drie tot vier weken duurt. Daarmee krijgen we dus een fast and furious periode. In deze analyse legt hij de te verwachten koersbeweging en grenswaarden uit. Deze zie je na ongeveer 6 minuten.

Waarom is oktober zo belangrijk voor de Bitcoin?

Het interessante aan deze technische analyse is dat tijd geen rol lijkt te spelen. De patronen worden gemaakt op basis van diverse variabelen, waarbij het voortschrijdend gemiddelde (waarover je hier meer kunt lezen) een belangrijke factor is. De analyst laat zien dat de prijs nu een patroon vormt dat de koers terugbrengt naar waardes tussen $ 40.000,- en $ 42.000,-. Op basis van de technische analyses zal de prijs dus eerst daarnaartoe moeten dalen, voordat er een bullish beweging omhoog plaats kan vinden. Op basis van de Bitcoin dominantie schat hij dat de bull-rally zo’n 4 weken gaat duren en dat de koers dan richting $ 100.000,- gaat.

Hoe gaan de Altcoins op deze nieuwe bull run reageren?

Wadsworth verwacht dat andere cryptomunten sterker in waarde zullen stijgen. Waar hij voor de Bitcoin een verdubbeling ziet verwacht hij dat andere cryptomunten in waarde kunnen verdrievoudigen of verviervoudigen. Hij voorziet dan ook dat de Bitcoin dominantie tijdens die rally af zal nemen (wat dus wil zeggen dat beleggers voor andere investeringen gaan kiezen).

Wat gebeurt er na oktober met de Bitcoin prijs?

Na deze top in oktober verwacht hij weer een nieuwe neergaande beweging, waarbij de prijs terug kan zakken tot het huidige niveau van zo’n $ 50.000,-. Ook de Altcoins zullen deze beweging volgen, al zijn er uitzonderingen mogelijk. Wadsworth houdt namelijk terdege rekening met het feit dat een Altcoin vroeg of laat de plek van de Bitcoin als leidende cryptomunt kan innemen.

Hoe realistisch is deze verwachting?

De voorspelling op basis van deze technische analyse ligt grotendeels in lijn met eerdere voorspellingen en verwachtingen. Als we een historische vergelijking maken zien we dat de prijs van Bitcoin steeds in de tweede helft van het jaar na de halving naar nieuwe recordhoogtes gaat. Als deze technische voorspelling uitkomt zal deze historische trend worden doorgezet. Ook verwachten veel andere analisten dat de Bitcoin nog dit jaar boven $ 100.000,- uitkomt. Een van de belangrijkste analisten, PlanB, deelt die mening in zijn Stock2Flow-model. Het opvallende is dat PlanB in september ook een koers van laag in de $ 40.000,- voorziet. Ook voorziet het S2F-model in een koersgroei vanaf oktober. Het kenmerkende verschil is dat deze volgens PlanB langzamer zal verlopen (het punt van $ 100.000,- is volgens hem pas eind november, begin december te verwachten), maar ook langer zal duren (tot in 2022).

Hiermee voorziet PlanB een trendbreuk, aangezien tot nu toe de bull-rally’s in het jaar na de halving altijd stopten rond de jaarwisseling. Het kenmerkende verschil met eerdere halvings is daarentegen het toegenomen aantal institutionele investeerders. Hierdoor ligt de focus wellicht minder op de kerst (waar veel particuliere Bitcoin-beleggers hun rendement verzilveren en investeringen opschorten voor kerstcadeaus). We zijn dus benieuwd wie van de heren gelijk krijgt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen