Robert Kroes
Robert Kroes Tech 24 nov 2021

Bitcoin update: prijs BTC vlak, crypto daalt. Bulls, deze koers is cruciaal

Inmiddels is de Amerikaanse handelsdag voorbij. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we welke bull signalen een omslag in de markt verraden. Tot slot bekijken we welke koers daarvoor cruciaal is.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 crypto.

Prijs Bitcoin vlak, prijzen top 25 crypto dalen

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 51.055,33 ($ 57.173,38). Dit is 0,70% lager dan toen de Amerikaanse markten gisteravond sloten.

De prijzen van de top 25 cryptomunten zijn hoofdzakelijk negatief. Als we de stable coins buiten beschouwing laten zien we slechts enkele groene koersen. Grootste stijger is Bitcoin Cash (BCH), dat + 6,68% noteert. De grootste daling komt met -10,03% op het conto van Terra (LUNA).  Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen analyseren.

Komen de Bitcoin bulls eraan? Dit zijn de signalen

Hoewel de correctiegolven langer aanhouden dan veel investeerders lief is zijn er toch steeds meer signalen dat de Bitcoin bulls zich opmaken voor een stevige en langdurige overname.

Zo zien we dat het Advanced NVT signaal (marktkapitalisatie gedeeld door het 90 daags voortschrijdend gemiddelde van de dagelijkse transactiewaarde) aangeeft dat de grootste cryptomunt zwaar oversold en dus ondergewaardeerd is.

Ook andere technische indicatoren zoals de Relative strength index (RSI) hinten op een koersstijging van de Bitocin. Tot slot blijkt dat de wallets van short term holders maar een klein deel van de Bitcoin bevatten (het kleinste deel in 3 jaar). Dit is een typisch signaal voor het eind van een bearmarkt die over gaat in een langdurige bullmarkt.

Dat klinkt natuurlijk mooi, maar inmiddels vragen veel kritische investeerders zich af wanneer het feest gaat beginnen.

Deze BTC koers is nu cruciaal op korte termijn

Als we de analisten moeten geloven zijn er momenteel veel signalen die erop duiden dat de prijs van de Bitcoin inderdaad snel gaat stijgen. In onderstaande video analyse zien we dat het mogelijk is snel de weerstanden op $ 58.800,-, $ 60.000,- en $ 64.156,- te testen.

Het is daarbij cruciaal dat de Bitcoin koers boven de $ 55.265,- blijft om de beren te verjagen. Als dat niet lukt ligt volgens dezelfde analyse een test van supportniveaus op $ 52.990,- en $ 51.265,- voor de hand. Alle indicatoren wijzen erop dat we het bullish scenario tegemoet gaan, maar de markt heeft altijd gelijk en die is tot nu toe niet mild gestemd. Het worden dus spannende dagen voor de Bitcoin koers.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin update: prijs BTC vlak, crypto daalt. Bulls, deze koers is cruciaal
Sluiten