Robert Kroes
Robert Kroes Tech 7 nov 2019

De Bitcoin prijs gaat weer bewegen volgens deze 3 indicatoren, maar waarheen?

Na de laatste rally van de Bitcoin is de koers weer redelijk stabiel. Drie belangrijke indicatoren duiden er echter op dat er een forse beweging in de koers aankomt. Of deze beweging positief is valt echter te bezien. Wij zetten de indicatoren op een rij en proberen in te schatten waar de Bitcoin prijs heen gaat.

Bitcoin prijs beweegt stabiel in krappe bandbreedte

De Bitcoin (BTC) beweegt nog steeds tussen het 100-daags en 200-daags voortschrijdend gemiddelde. Wanneer we de Bitcoin prijs echter afzetten tegen het voortschrijdend gemiddelde over 100 dagen zien we dat de prijs daaronder beweegt. Deze situatie hebben we eerder gezien in november 2018. Toen volgde op deze periode een sterke koersbeweging. Deze was echter bearish. Op 13 november 2018 daalde de prijs van $ 6.300 naar $ 5.500. Of het deze keer zover komt valt te bezien, want er is eerst tijdelijke steun rond de $ 8.600,-.

Cryptohandelaar Alex Krüger laat dit in een serie Tweets zien:

De CME-koersgaten zijn gevuld

Zoals we al eerder bespraken ontstaan er door de handel via CME zogenaamde koersgaten. De koers van de Bitcoin heeft de neiging deze zogenoemde koersgaten op termijn te dichten. Er was een aantal koersgaten die de koers van de Bitcoin (BTC) zouden beïnvloeden. Inmiddels zijn deze koersgaten gedicht. Dit hoeft op zich geen koersinvloed te hebben. Toch zijn sommige analisten hierover bullish gestemd. Zij redeneren dat de Bitcoin nu nergens meer naar terug hoeven en daarmee de koers vrij gevormd kan worden.

De Bitcoin prijs nadert de ‘overbought zone’

Door de recente Bitcoin-rally steeg de Bitcoin prijs snel. Hierdoor lijkt het erop dat de munt overgewaardeerd is geraakt. De koers nadert volgens onderstaande grafiek van Bloomberg de gevarenzone ‘overbought’.

Bloomberg-bitcoin-overbought
Volgens deze grafiek van Bloomberg nadert de Bitcoin de ‘overbought zone’. Bron: Bloomberg

Conclusie over de Bitcoin prijs

Op basis van bovenstaande criteria lijkt een forse koersbeweging niet ver weg. De vraag is echter of de markt hier positief op zal reageren. De meeste indicatoren lijken namelijk op een koersdaling te duiden. Mits de markt snel herstelt is er echter een tijdelijke ondersteuning die de koers behoedt voor een al te diepe daling. Het is dus weer belangrijk om jouw eigen onderzoek te doen en de ontwikkelingen rond de Bitcoin scherp in de gaten te houden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
De Bitcoin prijs gaat weer bewegen volgens deze 3 indicatoren, maar waarheen?
Sluiten