Bitcoin primeur voor PSV: als eerste club in Europa krijgen zij… [video]

Tech Robert Kroes 17 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Langzaam aan zijn er steeds meer voetbalclubs die zich laten sponsoren door cryptobedrijven. Sinds vandaag kunnen we PSV aan het rijtje toevoegen. Zij laten zich sponsoren door cryptobedrijf Anycoin Direct. De Bitcoin speelt daarbij een bijzondere rol, waarmee PSV een Europese primeur heeft. Wij leggen het uit.

Vandaag maakte PSV en Anycoin Direct bekend dat het Veghelse cryptoplatform Anycoin Direct voor 2 jaar sponsor wordt van PSV. Daarmee zorgen de twee partners voor een Europese primeur.

Wat maakt de samenwerking tussen Anycoin Direct en PSV uniek?

Het unieke aan de overeenkomst tussen PSV en Anycoin Direct is dat PSV de betalingen van de sponsorgelden geheel in Bitcoin zal ontvangen. De details van de overeenkomst zijn niet bekend. Wel is bekend dat de waarde in euro’s zo’n EUR 400.000,- bedraagt. De commercieel directeur van PSV maakte direct een wallet aan om de Bitcoins te kunnen ontvangen. Anycoin Direct deelde direct een promo van het nieuwe sponsorschap. Deze kun je hier zien.

Overigens heeft PSV wel een garantie bedongen. Als de Bitcoin (BTC) in waarde daalt krijgt de club toch een (onbekend) gegarandeerd minimum bedrag.

Het sponsorschap betreft een zogenoemd partnerschap. Wat dit exact inhoudt is nog niet bekend, maar we weten twee dingen al wel. Ten eerste zal de naam van de cryptoprovider op de rug van de spelers onder het rugnummer te zien zijn. Daarnaast gaf PSV aan dat supporters niet actief benaderd worden om in cryptomunten te investeren. Dit ligt bij andere clubs anders.

PSV is niet de eerste Nederlandse betaald voetbalclub met een cryptosponsor

Feyenoord, Ajax en een aantal kleinere eredivisieclubs laten zich namelijk ook sponsoren door een cryptobedrijf, het Rotterdamse Knaken.nl. Het doel van Knaken.nl is juist om de achterban wel te informeren over crypto en zij ontwikkelen dan ook plannen om de achterban van de voetbalclubs te betrekken.

Of er contact is geweest tussen Knaken.nl en PSV weten we niet, maar wel maakte PSV bekend dat er veel binnenlandse en buitenlandse cryptobedrijven geïnteresseerd waren in een partnerschap. De keuze voor deze partner is echter gebaseerd op het feit dat het bedrijf uit de omgeving komt en inzet op technologie, wat natuurlijk ook de doelstelling is van samenwerkingspartner High Tech Campus Eindhoven. Nu maar hopen voor PSV dat de koersen stijgen…

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

 

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen