Robert Kroes
Robert Kroes Tech 26 okt 2020

Bitcoin update: psychologische grens sluit. Hoe komt dat en hoe verder?

De Bitcoin heeft een aantal dagen boven de psychologische grens van EUR 13.000,- kunnen presteren, al was de marge niet overtuigend genoeg om over een echte doorbraak te kunnen spreken. Nu we aan het eind van de eerste handelsdag de balans opmaken bij het sluiten van de Europese beurzen zien we dat het niet gelukt is die grens te verdedigen. Wij zetten mogelijke verklaringen op een rij. Ook kijken we wat analisten nu verwachten.

De Bitcoin geeft bij het sluiten van de Europese markten een beduidend minder enthousiast beeld dan eerder vandaag. De cryptomarkt volgt.

Bitcoin geeft psychologische grens prijs, cryptomarkt in mineur

Nu we bij het sluiten van de Europese markten de koers van de Bitcoin bekijken zien we dat deze EUR 10.862,25 ($ 12.870,42) noteert. Daarmee verliest de belangrijkste cryptomunt 1,03% ten opzichte van gisteren. Belangrijker is dat de psychologische grens van $ 13.000,- daarmee toch prijsgegeven is. Dit weet de cryptomarkt niet te waarderen. Tradeincrypto.com laat in haar overzicht van live cryptokoersen dan ook fikse verliezen zien. Nu is een correctie na de sterke groei van de afgelopen week niet vreemd. Interessanter is of er aan de hand van de oorzaken conclusies te trekken zijn.

Waarom daalt de prijs van de Bitcoin?

Wanneer we een aantal technische analyses op de BTC loslaten zien we dat het handelsvolume daalt. Dit betekent dat er simpelweg minder interesse is om de BTC voor de huidige prijs te kopen. Een tweede interessante conclusie is dat de beurzen hun reserves tegen de huidige koers niet bijvullen. Zij willen tegen de huidige prijs dus niet inkopen en daarmee ligt speculatie op een prijsdaling voor de hand. Ook zien we dat veel hodlers momenteel winst hebben op hun investering. Daarmee kun je verwachten dat een deel van hen die winst zal incasseren bij koersdaling. Tot slot blijkt dat de miners hun geminede Bitcoin vast hebben gehouden. Nu de koers niet verder stijgt zouden zij ervoor kunnen kiezen om hun reserves te verkopen, waarmee een verdere koersdaling in lijn der verwachting ligt. De hele technische analyse, inclusief bijbehorende grafieken, kun je hier zien.

Prijsdaling niet onverwacht voor analisten

Analisten zijn door deze prijsdaling niet verrast. Zo voorzag Mark Principato van Green Bridge Investing vanmorgen, toen de koers nog boven $ 13.000,- stond, al hoe zich een prijsdaling ontwikkelde. Op basis van patronen in kaarsgrafieken voorzag hij hoe de Bitcoin een ‘bearish’ kaars ontwikkelde. Op basis van die eerdere patronen sluit hij een koersdaling richting $ 11.000,- tot $ 11.500,- niet uit. Dit hoeft volgens hem echter geen probleem te zijn als de Bitcoin kan consolideren tussen $ 11.600,- en $ 12.300,-. Gelukkig ziet hij daar aan de vraagzijde op dit moment zeker potentie. Hij verwacht dan ook de komende dagen een fikse koersval, maar voorziet herstel als de BTC boven de $ 11.600,- kan blijven. Uiteraard alle reden om de ontwikkelingen van Bitcoin en de rest van de cryptomarkt te blijven volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin update: psychologische grens sluit. Hoe komt dat en hoe verder?
Sluiten