‘Als Bitcoin rattengif is, zijn de banken de ratten’

Het is geen geheim dat de miljardair en Berkshire Hathaway CEO Warren Buffet geen fan is van Bitcoin. De cryptocurrency zou volgens de man geen investering zijn, maar een gok. Eerder dit jaar kwam hij ook al met de uitspraak dat Bitcoin rattengif zou zijn. Pantera Capital CEO Dan Morehead heeft een wat positievere kijk op Bitcoin, maar is het enigszins eens met de rattengif opmerking. Hij geeft echter aan dat als Bitcoin rattengif is, de banken en creditcard bedrijven de ratten zijn.

‘Bitcoin is een seriemoordenaar’

Volgens Morehead is de blockchain de volgende stap in de evolutie en zouden cryptocurrencies een superieure vorm van geld zijn. Bitcoin zou daarbij voor de grootste ontwrichting van deze generatie zorgen. Deze ontwrichting heeft uiteraard betrekking tot ons huidige financiële systeem en banken en andere financiële instellingen zullen uiteraard hierdoor behoorlijk getroffen worden. Bitcoin zou volgens Morehead echter geen “category killer” zijn (en dus niet alleen het bankwezen aanpakken), maar een “seriemoordenaar”. Hiermee bedoelt hij dat de cryptocurrency op verschillende manieren en terreinen ingezet zou kunnen worden.

Rat man

Institutioneel kapitaal is onderweg

Dat zou ook één van de redenen zijn dat Morehead zo positief is over de cryptocurrency en de achterliggende blockchain technologie. Ook de groeiende interesse van institutionele investeerders zou een belangrijke factor zijn. Pantera Capital partner Paul Veradittakit laat weten dat ze geloven dat institutioneel kapitaal onderweg is. Hiermee verwees hij naar Goldman Sachs en Northern Trust, welke allebei bezig gaan met cryptocurrencies. Ook andere investeringsbanken zouden de mogelijkheden aan het bekijken zijn.

Goed moment om te investeren

Morehead geeft verder aan dat nu een goed moment zou zijn om te gaan investeren in Bitcoin. Op het moment is de prijs nog redelijk laag, maar binnen 10 tot 12 maanden zou deze een stuk hoger zijn. Veel van de fondsen, welke in de digitale valuta hebben geïnvesteerd, zouden de potentie hebben om maar liefst 25 keer in waarde te stijgen. De Pantera Capital CEO benadrukt dat je zoiets niet bij andere investeringen ziet.

Hoewel Bitcoin vaak wordt geassocieerd met criminelen, zou tegenwoordig maar 10 procent van de transacties te maken hebben met illegale activiteiten. Volgens speciaal agent Lilita Infante zouden er echter op het moment wel relatief meer criminelen bezig zijn met de cryptocurrency.

CCN

Reageer op artikel:
‘Als Bitcoin rattengif is, zijn de banken de ratten’
Sluiten