Robert Kroes
Robert Kroes Tech 29 aug 2019

Hoe groot is de kans dat de Bitcoin dit jaar een record neerzet?

Na de cryptocrash van gisterenavond lijkt een record voor de Bitcoin weer een stuk verder weg. Ook de komende maanden is het beeld wisselend. Daarom gaan we op zoek naar een antwoord op de vraag hoe groot de kans is dat de Bitcoin dit jaar nog een record breekt.

Wat is het Bitcoin record?

De hoogste prijs die de Bitcoin tot nu toe genoteerd heeft is $20,089.00. Deze koers werd behaald op 17 december 2017. Wie nu concludeert dat een prijsverschil van ruim 10.000 dollar niet in 3 maanden kan worden ingehaald is te snel. Op 1 september 2017 brak de Bitcoin namelijk voor het eerst de grens van $ 5.000,-. Daarom is een record dit jaar zeker niet onmogelijk. Vraag is nu hoe groot de kans is dat dit daadwerkelijk gaat gebeuren. Zeker nu we gisteravond een zware crash van de Bitcoin meemaakten.

Analyse van de kans op een Bitcoin record

De analist Skew bracht de gegevens van opties die in augustus, september en oktober verlopen in kaart. Op basis van historische koersanalyses en kansberekening schatte hij vervolgens in hoe groot de kans is dat het Bitcoin record dit jaar inderdaad nog sneuvelt.

Om met het slechte nieuws te beginnen, op basis van de optiekoersen van opties die in augustus verlopen is de kans exact 0% dat we dit jaar nog een record gaan zien. Voor de maand september is hij gelukkig positiever gestemd. De kansen lopen op tot 1 procent, dus dat is in ieder geval iets. Oktober wordt volgens hem de maand om de gaten te houden. De munt heeft dan namelijk de grootste kans, 7%, om een nieuw record neer te zetten. In onderstaande grafiek zie je zijn verwachting en percentages.

Hoe realistisch zijn de de verwachtingen van Skew?

Een andere bekende crypoto-analist, Crypto Loomdart, is een stuk minder positief. Hij voorziet dat, bijzondere omstandigheden daargelaten, de Bitcoin de komende maanden rond $ 10.000,- zal blijven hangen. Hij ziet een maximale bovengrens van $ 12.000,- en ondergrens van $ 8.000,-. Hiermee zou de Bitcoin volgens hem naar waarde zijn geprijsd. Het worden dus weer spannende tijden voor de Bitcoin, zeker als we bekijken wat de munt in september te wachten staat.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Hoe groot is de kans dat de Bitcoin dit jaar een record neerzet?
Sluiten