Robert Kroes
Robert Kroes Tech 21 okt 2020

Bitcoin vestigt record, PayPal bedankt! Wij leggen uit

De Bitcoin steeg vanmiddag hard, maar nieuws over PayPal zorgde voor een verdere versnelling. Hierdoor vestigt de Bitcoin een record voor 2020. Wij leggen uit wat er gaande is en wat je van PayPal en Bitcoin kunt verwachten.

We zagen in onze Bitcoin lunchbreak al dat de koers van de Bitcoin sterk steeg. Vanmiddag deed goed nieuws over Bitcoin hier nog een aantal scheppen bovenop.

Bitcoin vestigt jaarrecord en stijgt door

De koers van de Bitcoin noteert op het moment van schrijven EUR 10.777,03 ($ 12.786,23) en stijgt daarmee liefst 7,37% in vergelijking met gisteren. Het nieuws over PayPal leidt niet alleen tot enthousiasme voor de Bitcoin. Zoals we kunnen zien in de live cryptokoersen van onze collega’s van Tradeincrypto.com profiteert de hele cryptomarkt van deze opsteker.

Wat hebben Bitcoin en PayPal met elkaar te maken?

Lange tijd werd de Bitcoin als concurrent van PayPal gezien. Deze concurrentieslag lijkt voorbij. PayPal heeft namelijk vandaag een vergunning gekregen om crypto-oplossingen aan te bieden. Van de financiële toezichthouder van de staat New York ontving PayPal vandaag groen licht om cryptomunten te kopen, verkopen en (voor klanten) te bewaren. Deze zogenoemde ‘conditional BitLicense’ verplicht de financiële dienstverlener om samen te werken met een partij die een volledige BitLicence heeft. In dit geval wordt dat Paxos Trust. De vergunning is overigens alleen geldig voor een beperkt aantal cryptomunten. Dit zijn Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC).

Uiteraard wil PayPal deze nieuwe diensten zo snel mogelijk aanbieden. Daarom start men voorlopig alleen in de Verenigde Staten. Daarnaast zullen cryptotransacties worden afgewikkeld via fiat-geld, zoals de US Dollar. De verwachting is dat deze beperkingen zo snel mogelijk door PayPal worden weggenomen.

Waarom reageert de markt zo enthousiast?

Natuurlijk is PayPal niet de eerste betaalprovider die cryptomunten inzet. Met 26 miljoen aangesloten verkopers en 345 miljoen rekeningen van klanten is het wel veruit de grootste. Daarbij zullen de reguliere banken de boot niet willen missen en is de verwachting dat zij de concurrentiestrijd aan zullen gaan door ook versneld cryptoservices aan te bieden. Tot slot laat de vergunning een stuk vertrouwen van de overheid zien en dat is natuurlijk ook positief. Analisten zoals Mike Novogratz zien deze stap dan ook als het meest positieve Bitcoin-nieuws van dit jaar. Met de halving in het achterhoofd wil dat zeker iets zeggen.

We moeten er uiteraard rekening mee houden dat deze snelle groei van de Bitcoin (BTC) niet oneindig is en dat een volgende recordrally niet in een rechte lijn zal verlopen. Daarom is het verstandig altijd eigen onderzoek te doen. Dat dit positieve nieuws voor volatiliteit op de cryptomarkt zal (blijven) zorgen valt echter niet te ontkennen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin vestigt record, PayPal bedankt! Wij leggen uit
Sluiten