Ontbytes: nieuwe mijlpaal Bitcoin, telefoon naast bed opladen ‘levensgevaarlijk’ en meer

Niets lekkerder dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de waterkoeler. Met vandaag onder meer een historische mijlpaal voor Bitcoin.

Nieuwe mijlpaal Bitcoin

Bitcoin heeft zondagavond voor het eerst het niveau van 3.000 dollar overschreden. Gisteren werd een zelfs een niveau van 3.040 dollar (omgerekend ongeveer 2.700 euro) behaald, schrijft Coindesk.

Het is de hoogste waarde die het betaalmiddel tot nu toe heeft bereikt. Inmiddels is de prijs weer gedaald en ligt deze rond de 2970 dollar (ongeveer 2650 euro). Benieuwd wat bitcoins nou precies zijn en hoe je eraan komt? In dit artikel leggen we alles uit.

Waarschuwing: telefoon opladen in bed levensgevaarlijk

De brandweer heeft een waarschuwing uitgegeven: je telefoon opladen naast bed is levensgevaarlijk. Dit na een ongeval in het Belgische Halle.

Een 15-jarige jongen werd ‘s nachts opgeschrikt doordat zijn powerbank ontplofte, waardoor zijn bed vlam vatte. Het liep goed af. Het Belgische brandweerkorps zegt vaker uit te moeten rukken voor ongevallen als het opladen van smartphones en powerbanks.

Alle Superchargers gaan werken op hernieuwbare energie

Alle Superchargers van Tesla, enorme ‘tankstations’ waar je een elektrische auto snel kunt opladen, gaan werken op zonne-energie en batterijen. Dat heeft Elon Musk laten weten op Twitter. Nul afhankelijkheid van stroomnetwerken, dus.

De Powerpacks en zonnecollectoren gaan ieder station voorzien van energie. Afhankelijk van het station worden zes tot twintig zonnepanelen gebruikt. Eerder dit jaar maakte Tesla bekend het aantal Superchargers te willen verdubbelen.

Snackbyte: eerste trailer Black Panter

Naast Luke Cage is er nog een zwarte held uit het Marvel-universum. Black Panter is zijn naam. Er komt geen serie, maar een film over hem. Helaas moeten we nog tot februari 2018 wachten voordat-ie op het witte doek verschijnt. Hier alvast de eerste trailer.

Reageer op artikel:
Ontbytes: nieuwe mijlpaal Bitcoin, telefoon naast bed opladen ‘levensgevaarlijk’ en meer
Sluiten