Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 18 dec 2017

Wauw, Bitcoin (BTC) tikt de 20,000 dollar aan: tijd om te verkopen? ?

Wanneer barst de bubbel, en is het überhaupt een bubbel? Die vraag wordt steeds vaker gesteld na de explosieve groei die Bitcoin de afgelopen weken heeft doorgemaakt. Eind november keken we nog op van 10,000 euro, een mijlpaal. Begin deze maand werd de 18,000 echter al aangetikt. Reden voor een feestje, tot een flinke daling inzette.

Bitcoin (BTC) tikt de 20,000 dollar aan

Opeens stond de teller van de cryptocoin weer op 13,000 dollar. Dat laat maar weer eens zien hoe extreem volatiel de munt is. Hier leggen we je uit wat voor impact dat heeft op jouw investering. Gelukkig is er nu goed nieuws. Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen dagen een flinke comeback gemaakt, en hoe.

Zondagmiddag is namelijk de haast mythische grens van 20,000 dollar aangetikt. En ja hoor, de iconische volatiliteit kwam meteen erna om de hoek kijken: op dit moment blijft de cryptocoin rond de 19,000 dollar haken. Om ongetwijfeld over enkele dagen weer verder te stijgen. Of was dit echt het plafond? Dat blijft de grote vraag.

WANT Bitcoins

De manier waarop de doorsnee consument blind instapt, is gevaarlijk. Het maakt de Bitcoin een puur handelsobject, een bubbel zonder basis om op terug te vallen. Voorlopig lijkt de bubbel niet te gaan barsten, maar de manier waarop nu geïnvesteerd wordt is ronduit kwalijk. Maar ja, geef men eens ongelijk met de huidige groei.

Het AFM: Rationeel uitpluizen wat de bitcoin is, doen mensen nauwelijks. Het verstand is uitgeschakeld.

Noodklokken

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) luidde afgelopen weekend al de noodklokken: “Rationeel uitpluizen wat de bitcoin is, doen mensen nauwelijks. Het verstand is uitgeschakeld. Ik zou willen zeggen: steek je dertiende maand niet in bitcoins.” Aldus Lars van de ven, specialist innovatie bij de instantie. Overdreven? Misschien, maar er zit zeker een kern van waarheid in. Juist daarom zien verschillende beleggingsfondsen en banken af van het ondersteunen van de veelbelovende Bitcoin Futures.

Juist daarom is het interessant om eens verder te kijken. Deze kleinere cryptocoins hebben bijvoorbeeld veel potentie. Misschien worden ze uiteindelijk niet per munt evenveel waard als Bitcoin (BTC), maar alle groei is relatief. Dus juist met de kleinere muntjes kun je des te harder scoren. Hier vertellen we je zes dingen die je nog niet wist over Bitcoin.

Investeren in cryptocoins doe je geheel op eigen risico, WANT.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor mogelijke resulterende financiële schade. Meer veelbelovende coins en tips vind je in ons cryptocoins dossier.

Reageer op artikel:
Wauw, Bitcoin (BTC) tikt de 20,000 dollar aan: tijd om te verkopen? ?
Sluiten