Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 6 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

Teleurstelling: Waarom Bitcoin in 2019 records gaat breken

Er zijn interessante maanden aangebroken. Het einde van 2018 nadert nu rap, de periode waarin Bitcoin voorgaande jaren telkens weer wist te ontploffen. Tevens is het ook de periode waarvoor analisten en experts begin dit jaar astronomische voorspellingen hebben gedaan. Een van die grote namen is Mike Novogratz.

Bitcoin in 2019

Mike Novogratz is CEO van crypto-investeringsmaatschappij Galaxy Digital. De voormalig Goldman Sachs-bankier en miljardair was begin dit jaar ondanks de rode cijfers zeer bullish. Hij deed samen met talloze andere prominente namen grootste voorspellingen voor eind 2018.

Een periode die toen nog in de verre toekomst lag. Nu is het echter zover, en begint de tijd te dringen. Links en rechts beginnen analisten hun targets en voorspellingen bij te stellen. Dat geldt nu ook voor Novogratz.

Volgens hem zal Bitcoin de vloek van 2018 pas in 2019 doorbreken, om vervolgens nog volgend jaar voorbij de 20.000 dollar te schieten. De basis voor die groei? Het bekende antwoord: institutionele investeerders die de cryptomarkt betreden.

Novogratz voorspelt dat ook de grote institutionele spelers last zullen krijgen van FOMO (Fear of missing out). Oftewel, de angst om de lucratieve cryptoboot te missen. Dat zal volgens de miljardair leiden tot koersstijgingen in de komende maanden, terwijl crypto-assets mainstream worden en traditionele investeerders de overstap naar crypto maken.

Toekomstmuziek?

Dat is allemaal toekomstmuziek voor 2019, maar toch heeft Novogratz ook nog hoop voor dit jaar. “Bitcoin moet de 6800 dollar aantikken, en dan kunnen we het jaar tussen de 8800 dollar en 9000 dollar eindigen.”
Ook voor 2019 heeft de investeerder al een duidelijk beeld: “Aan het einde van het eerste kwartaal tackelen we de 10.000 dollar. En daarna gaan we richting nieuwe hoogtes, naar de 20.000 dollar of meer.”

Dan moet die vaker voorspelde interesse van grote spelers echter niet uitblijven. De eerste tekenen zijn in ieder geval zeer positief. De cryptomarkt krijgt een steeds sterker imago nadat Harvard, Yale, Stanford University, MIT en de University of North Carolina miljoenen in de cryptomarkt investeerden. Die zes universiteiten hebben een gecombineerd geschonken vermogen van 108 miljard dollar.

Dat zit niet allemaal in cryptocurrencies, maar het laat wel zien hoe belangrijk ze als spelers op de financiële markt zijn. Analisten voorspellen dat dergelijke bewegingen richting de cryptomarkt een kettingreactie zullen veroorzaken. Je merkt het nu al: kleinere universiteiten volgen het voorbeeld van de grote namen.

Volgens ervaren analisten zoals Novogratz is het dan ook slechts een kwestie van tijd voor de kuddementaliteit tevoorschijn komt. Dan volgen pensioenfondsen, vermogensbeheerders en andere grote partijen. Daarbij wijst de analist opnieuw op FOMO.

De basis wordt volgens hem nu al gelegd, doordat gigantische institutionele spelers zoals Goldman Sachs en ICE (Intercontinental Exchange Inc.) al de financiële basis aan het optuigen zijn voor de adoptie van crypto.

“Het is een bull markt in de zin dat instituties de infrastructuur aan het bouwen zijn waarmee investeerders echt geld in de cryptomarkt kunnen investeren,” aldus Novogratz. “Drie tot zes maanden van nu, zal het groene licht aanspringen. Grote instituties en pensioenfondsen beginnen dan met investeren.”

?Check ook: November begint: Bitcoin’s klok gaat tikken richting 2015

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Teleurstelling: Waarom Bitcoin in 2019 records gaat breken
Sluiten