Robert Kroes
Robert Kroes Tech 11 aug 2019

Dit is waarom de Bitcoin records gaat breken

Veel mensen dachten in 2017 dat de bomen in de hemel groeiden toen de Bitcoin in korte tijd recordhoogte behaalde. Het leek alsof de groei nooit zou stoppen. Er waren weinigen die toen de cryptowinter voorzagen die kwam. Nu de munt weer sterk stijgt en zo nu en dan consolideert is men bang dat men weer een bubbel ziet. Wie echter rationeel de statistieken bekijkt ziet dat er een bull rally aankomt en dat de Bitcoin records gaat breken. Dit is waarom.

Wij legden al eerder uit dat het belangrijk is om rationeel te handelen. Met diezelfde rationele houding bekijken we de situatie rond de Bitcoin. We stellen ons de vraag of nieuwe records aanstaande zijn of dat we naar een volgende rally kijken.

De geschiedenis van records breken

Veel Bitcoin critici vertelden tijdens de crash dat het ongehoord was wat er gebeurde en dat de Bitcoin niet serieus te nemen viel. Laten we eens kijken naar de geschiedenis van aandelen en de Dotcom bubbel. In onderstaand overzicht staan de koerspatronen netjes naast elkaar.

Koerspatronen-aandelencrisis-dotcombubbel-cryptowinter
Koerspatronen-aandelencrisis-dotcombubbel-cryptowinter (Bron: hackernoon.com)

 

Nieuwe records breken na herstel eerste dip

Als we zien hoe de koers zich na de Dotcom-bubbel heeft ontwikkeld biedt dat perspectieven. Dit is namelijk het koersverloop over een langere periode:

koers Nasdaq na de Dotcom-bubbel
koers Nasdaq na de Dotcom-bubbel (Bron: hackernoon.com)

Als we dezelfde trend zouden extrapoleren naar de Bitcoin koersgrafiek kunnen we tijdens een komende bull-run een markt zien met marktkapitalisatie van minimaal 1 triljoen. Ter vergelijk: de marktkapitalisatie lag tijdens het vorige record rond $ 540 miljard en is schommelt momenteel rond 295 miljard.

Bitcoin rendementen bieden vertrouwen

Als derde argument zien we dat de Bitcoin in haar ruim 10-jarig bestaan jaar over jaar ongeëvenaarde rendementen heeft behaald. Zeker wanneer je dit afzet tegen rendementen in andere markten, zoals de goudkoers. Dit biedt een sterke kracht op institutionele beleggers. Deze institutionele partijen zien we dan ook steeds vaker toestromen. Zoals we eerder uitlegden zorgt hun bemoeienis op zichzelf al voor koersstijgingen.

De grote ‘maar’…

Zoals men in Amerika zegt: ‘hoe dun men een pannenkoek ook bakt, hij heeft altijd twee kanten.’ Dat geldt ook voor deze positieve vooruitblik. Immers, een tijdsplanning wordt bij deze optimistische weekend-analyse niet geleverd.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Fotocredit en inspiratie: Hackernoon.com

Reageer op artikel:
Dit is waarom de Bitcoin records gaat breken
Sluiten