Robert Kroes
Robert Kroes Cryptocoins 2 apr 2019

Bitcoin in recordtijd naar recordwaarde: dit is er aan de hand

Vanmorgen zagen we ineens dat de koers van de Bitcoin naar recordhoogte steeg. We zien vanochtend dat de markt ontspannen reageert en dat de koersstijgingen blijven hangen. We zetten de feiten op een rij. Lees onze en maken een reconstructie van een recordstijging in recordtijd.

Recordwaarde Bitcoin

Op het moment van schrijven (10.30 uur) is de waarde van de Bitcoin nog steeds veel hoger (13,57%) dan gisteren rond dezelfde tijd. Ook de koersen van andere cryptomunten, de zogenoemde Altcoins blijven stijgen. Hier zien we ook veel koersstijgingen. VeChain voert de stijging van Altcoins aan met 10,45%. Op de momenten dat de koersen zo sterk stijgen is het goed om de live koersen van de Bitcoin en altcoins te volgen. We zien dat de Bitcoin op dit moment het jaarrecord neerzet en rond dat punt blijft hangen met een koers van € 4.209,54 . Uiteraard is de vraag hoe dit zo gekomen is. Wij maakten een reconstructie.

De waardestijging van Bitcoin in beeld

In de onderstaande grafiek zien we hoe de waarde van de Bitcoin in recordtijd naar recordhoogte steeg.

Recordwaarde Bitcoin in recordtijd behaald
De recordwaarde van de Bitcoin werd in recordtijd behaald, zoals je in deze grafiek ziet. Tradingview

De Bitcoingrafiek bekeken

Als we de grafiek goed bekijken zien we dat de markt tot 3 uur vannacht stabiel was en slechts licht bewoog. De eerste tekenen van stijging beginnen rond 2.30 uur. Om iets na 3 uur is er een plotselinge, sterke stijging. Vervolgens zien we snel daarna twee volgende stijgende pieken. Diezelfde piekvormige sprongen zien we ook direct na de hoogste koers van vannacht, die iets boven € 4.500,- lag.

Het duurt altijd even voordat de analisten het helemaal bekeken hebben. Mijn eerste gevoel is echter dat de piekvormige verschuivingen te maken hebben met geautomatiseerd handelen. Dit betekent dat op basis van bepaalde, door de handelaar aangegeven, indicatoren automatisch transacties worden uitgevoerd. Wie zien dezelfde piekbewegingen ook na het hoogtepunt. Het patroon verloopt daar echter geleidelijker. Dit zou erop duiden dat er minder automatisch gebeurt.

Uiteraard is iedereen benieuwd waar de eerste stijging vandaan komt. Daarover wellicht later meer. Op dit moment is de koers stabiel en wachten we met spanning af wat er gebeurt. We houden je uiteraard op de hoogte, maar het kan ook geen kwaad om zelf het nieuws nauwlettend te volgen op zulke spannende beursdagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bitcoin in recordtijd naar recordwaarde: dit is er aan de hand
Sluiten