Robert Kroes
Robert Kroes Tech 12 mrt 2020

Dit verwachten we voor Bitcoin en cryptomunten na afkondiging reisverbod Amerika

Het inreisverbod dat Amerika vannacht afkondigde zorgt voor onrust op de financiële markten. Ook de Bitcoin en veel Altcoins ontkomen niet aan de schrikeffecten die dit besluit veroorzaakt. Wij bekijken de stand van zaken en mogelijke gevolgen die we vandaag voor de Bitcoin kunnen verwachten.

Bitcoin onderuit, Altcoins diep rood

De afkondiging van het Amerikaanse reisverbod trekt diepe sporen door de financiële wereld. Ook de Bitcoin en cryptomunten ontkomen niet aan een koersdaling, zoals we in onderstaand overzicht zien.

Bitcoin en top 10 cryptomunten onderuit na inreisverbod Amerika
Bitcoin en top 10 cryptomunten onderuit na inreisverbod Amerika. Live koersen vastgelegd om 9.25 uur. bron: Tradeincrypto.com

Wat verwachten we voor de Bitcoin?

De opening van de Europese beurzen is door het nieuws ook lager, maar op het moment van schrijven vallen koersdalingen op aandelenbeurzen relatief mee. AEX noteert – 6,27% en de Dow Jones en S&P 500 verliezen ieder zo’n 4,5%. Hoewel dit door grootte van de markt veel meer inpact heeft dan het Bitcoin-verlies zal dit naar verwachting geen enorme interesse voor Bitcoin opwekken.

Profiteert Bitcoin van Altcoins?

De daling van de Altcoins is veel dramatischer. Dit komt doordat veel mensen in tijd van crisis proberen te consolideren in de betrouwbare cryptomunten. Hierdoor verplaatsen relatief veel mensen hun cryptobezit van Altcoins naar de Bitcoin en wordt de koersval op deze manier gedempt. Daarnaast wordt Bitcoin ook als ‘save haven’ gezien. Dit is ook steeds letterlijker, aangezien veel organisaties waarschuwen voor Corona-besmettingsgevaar door contant geld.

Zorgt kettingreactie voor verdere dalingen?

We zien bij diverse munten weer fikse, onverwachte koersdalingen. Dit betekent dat pandwaarde voor de optiehandel ineens gedaald is en dat heeft ongetwijfeld liquidaties van de portefeuille tot gevolg. Hierdoor stijgt het aanbod en is een verdere koersdaling te verwachten.

Buy the Bitcoin dip?

Hoewel de vooruitzichten op lange termijn gunstig blijven maakt een dergelijke koersval veel investeerders onzeker. Dit biedt kansen voor beleggers met meer lef, want zij kunnen nu wellicht goedkoop inkopen. Daar staat tegenover dat de snel volgende ontwikkelingen voor impulsreacties kunnen zorgen. Zo zal het Europees bedrijfsleven (en wellicht de overheid) ongetwijfeld reageren op de Amerikaanse bekendmaking. Verdere dalingen zijn dan ook niet uit te sluiten. Ook hierbij geldt dat je met een langere beleggingshorizon minder last hebt van deze schok-effecten en de koersen zich wellicht op langere termijn herstellen. Uiteraard blijft het altijd jouw eigen beslissing om te kiezen of en hoe je in cryptomunten handelt. Wij blijven je daarbij graag van informatie en koersen voorzien.

Uiteraard kent een dergelijke markt ook winnaars. Zo noteerde deze investeerder een rendement van meer dan 8 miljoen procent. Ook maakt deze onzekerheid de weg makkelijker voor hackers, dus is het verstandig om jouw cryptomunten veilig te bewaren.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

 

Reageer op artikel:
Dit verwachten we voor Bitcoin en cryptomunten na afkondiging reisverbod Amerika
Sluiten