Robert Kroes
Robert Kroes Tech 26 dec 2019

Bitcoin biedt het meeste rendement en de vijfde fase komt nog

Wie de dagkoersen van de Bitcoin volgt heeft soms het idee dat het hoogtepunt voorbij is. Wie echter even verder kijkt ziet hele andere cijfers. Natuurlijk geven we je op tweede kerstdag graag een goed gevoel. Daarom kijken we naar enige cijfers over de markt en blikken we vooruit op de Bitcoin in 2020 met de vijfde fase.

Hoeveel rendement bood de Bitcoin in de laatste 10 jaar?

De Bitcoin is nog niet zo oud (iets meer dan 10 jaar) en is nooit bedoeld als beleggingsvorm. Toch bleek de munt al snel aantrekkelijk voor investeerders. Analisten hebben ik kaart gebracht welke fantastische rendementen de munt in de afgelopen 10 jaar bood. Dat zie je in onderstaande infographic.

Hoe stabiel is de prijsontwikkeling van BTC?

Daarnaast zien we dat de Bitcoin op één uitzondering na elk jaar een hogere laagste prijs noteert dan het jaar ervoor.

Daarmee lijkt de Bitcoin, die overigens dit jaar ook op weg lijkt naar een zeer prettig rendement, op weg naar een mooi 2020. Bij het aanbreken van de vijfde fase voor de munt zijn de verwachtingen dan ook hoog gespannen. Met name John McAfee, die ons verrast met een kerstboodschap, hoopt op een meer dan fikse koersstijging.

Wat brengt de vijfde fase voor de Bitcoin?

Crypto-expert Spencer Bogart deelt de groei van de Bitcoin-markt op in 5 fases:

  1. 2009 – 2011 : Bitcoin Won’t Work
  2. 2012 – 2013 : Tulips and Criminals
  3. 2014 – 2016 : Blockchain, Not Bitcoin
  4. 2017 – 2019 : Horizontal Competition
  5. 2020 -> :Vertical Construction

De term ‘ vertical construction’  is vrij te vertalen als zeer sterke koersgroei. Het feit dat de ‘ horizontal competition’  ten einde is concludeert hij aan het feit dat de Bitcoin dit jaar geen opvallend goed jaar kende, maar wel een marktaandeel tussen 65% en 70% wist te behouden. Bovendien sluit zijn visie op een verticale stabiliteit goed aan bij de te verwachten koersstijging door de Bitcoin-halving, dat waarschijnlijk hét crypto-event van het jaar wordt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin biedt het meeste rendement en de vijfde fase komt nog
Sluiten