Robert Kroes
Robert Kroes Tech 21 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Staat de Bitcoin aan het begin van een revolutie?

Volgens sommigen is de Bitcoin-hype alweer over haar hoogtepunt en volgens anderen hebben we we het begin nog maar net gezien. Een van de vaste vertegenwoordigers van die laatste groep is investeerder en crypto-enthousiasteling Tim Draper. Hij voorziet dat cryptomunten hard op weg zijn om het traditionele geldverkeer te vervangen. Een recente ontwikkeling maakt die gedachte voor hem nog sterker. Tegenover Fox News legde hij het uit.

Hoe serieus moeten we Tim Draper nemen?

Maak niet de fout om deze man weg te zetten bij de ‘internetgekkies’.  Hoewel zijn naam in Nederland niet zo bekend is, kent Amerika hem als belangrijke investeerder. Hij verdiende miljarden door vroeg te investeren in bedrijven zoals Skype, Hotmail en Tesla. Tesla-oprichter Elon Musk is overigens ook een voorstander van cryptomunten. In de cryptowereld maakte hij een stormachtige entree na een door de FBI georganiseerde veiling. Hij kocht daar alle Bitcoins op die zij in het onderzoek naar Silk Roads in beslag namen. Sindsdien investeerde hij honderden miljoenen.

Waarom voorziet Tim Draper een Bitcoin-revolutie?

In een interview met Fox news vertelt Draper dat hij een sterke stijging van de Bitcoin voorziet door twee factoren. Ten eerste is hij overtuigd van de achterliggende technologie van Blockchains. Draper voorziet dat deze technologie het middelpunt van een komende virtuele wereld zal worden. Daarnaast verwacht hij dat consumenten uiteindelijk massaal zullen instappen. Zij zullen volgens hem behoefte hebben aan een wereldwijd erkende en veilige decentrale munt. Hij verwacht dan ook dat de Bitcoin-koers, die op het moment van schrijven op € 3.550,92 staat, binnen 2 tot 3 jaar zal stijgen naar € 250.000,-.

Welke factor sterkt het geloof van Tim Draper in de Bitcoin als vervanger van Banken?

Het feit dat zakenbank J.P. Morgan bezig is om een eigen cryptomunt te lanceren sterkt hem in zijn geloof in een Bitcoin-revolutie. Immers, als de banken zelf het nut van een cryptomunt inzien is de adoptie van het publiek wel erg dichtbij. Daarnaast ziet hij ieder legitiem nieuw initiatief als winst voor de reputatie van de Bitcoin. Want, zoals hij zegt, het maakt niet uit hoe succesvol zo’n initiatief is. Elk initiatief draagt bij aan de bekendwording en reputatie van de Bitcoin.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Staat de Bitcoin aan het begin van een revolutie?
Sluiten