Robert Kroes
Robert Kroes Tech 17 nov 2020

Bitcoin break: koers naar $ 18.000,- ?!? Elon Musk waarschuwt

Nu de Europese financiële markten gesloten zijn en de Amerikaanse handelsdag begonnen is kijken we uiteraard weer naar de koers van de Bitcoin en cryptomarkt. Het valt op dat de Bitcoin razendsnel doorstijgt en dat heeft uiteraard gevolgen. Des te opvallender is de waarschuwing van Elon Musk. Wij brengen je uiteraard weer op de hoogte.

Natuurlijk kijken we eerst naar de actuele situatie.

Bitcoin richting $ 18.000,-; cryptomarkt volgt rustig

Tijdens de Bitcoin lunch van vanmiddag zagen we dat de Bitcoin de $ 17.000,- passeerde. Voorheen liet de grootste cryptomunt dan een consolidatie of kleine teruggang zien. Vandaag was dat anders, want vanmiddag ging de koers gewoon verder omhoog. Inmiddels nadert de koers de $ 18.000,-. Op het moment van schrijven is de exacte koers EUR 14.955,50 ($ 17.737,96) en dat is een stijging van 6,68% ten opzichte van gisteravond. De effecten van die snelle stijging gaan we steeds nadrukkelijker zien.

Aantal Bitcoin-miljonairs stijgt

Als we kijken naar het aantal Bitcoin-miljonairs is het natuurlijk het meest eenvoudig om te tellen in hoeveel wallets meer dan 1 miljoen dollar aan Bitcoin bevatten. Daar moeten echter twee kanttekening bij gemaakt worden.

Allereerst geldt de volatiliteit (oftewel beweeglijkheid) van de prijs. Deze bedraagt momenteel, gemeten over 60 dagen, gemiddeld 2,93% per dag. Daarnaast kan een persoon/bedrijf meerdere wallets hebben. Hierdoor zou iemand met twee wallets toch Bitcoin-miljonair kunnen zijn, zonder dat zichtbaar is dat er voor een waarde van een miljoen dollar op een wallet staat. Al met al kan je er bij de huidige waarde vanuit gaan dat je van een Bitcoin-miljonair (persoon of bedrijf) kunt spreken als deze 57 Bitcoin of meer op een wallet heeft staan.

Op dit moment zijn er 25,031 adressen waar meer dan 57 BTC op staat. Om daar wat perspectief in te zetten moeten we vermelden dat er zo’n 16 miljoen wallets zijn. Van alle Bitcoin-bezitters is dus ‘slechts’ 0,16% ook BTC-miljonair.

Als we een zelfde vergelijking maken met de miljonairs in dollars in Amerika zien we dat er voor de Bitcoin nog een wereld te winnen is. Het aantal miljonairs in dollars is namelijk 5,7% van de dollar-bezitters en dat is ruim 35 keer hoger dan het aantal BTC-miljonairs.

De waarschuwing van Elon Musk valt daarom des te meer op

Er gaan op internet momenteel nogal wat polls om te zien of Tweeps denken dat de koers van de BTC stijgt of daalt. In een van die polls kwam Elon Musk met een opvallende waarschuwing. Eerst refereerde hij aan een lied van de bekende serie ‘The Witchers”. In dat lied gebruikt men de zon “Toss a Bitcoin to ur Witcher.” Hierop reageerde een andere Tweep met een klassieke meme uit de Bitcoin-geschiedenis. De referenties die Elon Musk daarmee maakt zijn duidelijk…

Of de Bitcoin daadwerkelijk ghost-money is zal moeten blijken. Wij blijven het in ieder geval volgen. Jij ook?

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin break: koers naar $ 18.000,- ?!? Elon Musk waarschuwt
Sluiten