Tech 31 mei 2018 Noah Korevaar

Bitcoin toont flinke groei, Ripple, Ethereum en Bitcoin Cash slecht nieuws ?

Nadat Bitcoin onder de 7300 dollar zakte, is de prijs de afgelopen 24 uur weer gestegen naar 7550 dollar. De afgelopen vier uur werd zelfs de 7600 dollar aangetikt. Daarmee is er volgens experts weer een relatief licht aan het einde van de tunnel. Wanneer de 7800 dollar wordt aangetikt, zal de cryptocurrency bijna zeker voorbij de 8000 dollar vliegen.

Bitcoin toont flinke groei, maar voor hoe lang?

Nog steeds geen vetpot, zeker vergeleken met eind vorig jaar. Die situaties kun je echter bijna niet vergelijken. Toen zorgde alle mediagekte en FOMO (Fear of Missing Out) ervoor dat er een flinke bubbel ontstond. Daarmee is de markt absoluut niet verloren, verre van. Maar de koersen van eind november stonden niet in verhouding tot de daadwerkelijke waarde. Althans, tot de waarde op basis van adaptatie en technologische innovatie.

Schrijf je in voor Ontbytes! ?

En ontvang het belangrijkste cryptonieuws in je inbox!
[revue_subscribe]

Dat is immers echt een sterke basis. De prijs die je ervoor betaalt is echter dat de groei minder explosief is. Lege groei, zoals we die vorig jaar zagen, heeft nou eenmaal minder ondersteuning nodig. Echte groei vereist daadwerkelijke vraag en adaptatie.

Laten we even kijken naar de vorige keren dat Bitcoin weer flinke groei vertoonde. Op 6 februari en 12 april steeg de munt in waarde door een piek in het handelsvolume. Het koopvolume stond op 12 april bijvoorbeeld op 30.760 BTC, waardoor de prijs binnen korte tijd van 6900 dollar naar 8000 dollar steeg. En dat in slechts dertig minuten!

Bitcoin koers

Daarna zakte de cryptocurrency weer langzaam terug. Om in de komende 24 uur de 7800 en 8500 dollar te passeren, zal er een grote piek in koopvolume moeten ontstaan. De rally van de afgelopen 24 uur kwam voort uit een dagelijks koopvolume van 10.000 BTC. Dat is significant minder dan het koopvolume dat als basis diende voor de vorige sprongen.

De meeste cryptocurrencies volgden de afgelopen twee weken de prijs van Bitcoin. Dat wijst op een hogere instabiliteit en volatiliteit.

Daarmee blijft de munt dus waarschijnlijk steken in zijn huidige prijssegment. Sterker nog, analisten voorspellen dat wanneer Bitcoin terugvalt naar de 7300 dollar, een verdere daling naar de 6800 dollar onvermijdelijk is.

Ethereum, Ripple en de rest van de markt

En de rest van de markt? De meeste cryptocurrencies volgden de afgelopen twee weken de prijs van Bitcoin. Dat geldt ook voor Bitcoin Cash, Ethereum en Ripple. Dat wijst op een hogere instabiliteit en volatiliteit. Wanneer investeerders meer vertrouwen krijgen in de markt, zie je over het algemeen meer onafhankelijke prijsbewegingen bij altcoins.

De huidige gelinkte stijgingen en dalingen wijzen op een markt die nog steeds in zijn herstelfase zit. Daar is op zich niks mis mee, liever dit dan lege groei, maar dat investeerders een flinke portie geduld moeten hebben, is duidelijk.

?Lees ook: Ondanks daling gaat Bitcoin toch stijgen om drie redenen

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin toont flinke groei, Ripple, Ethereum en Bitcoin Cash slecht nieuws ?
Sluiten