Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 21 sep 2018

Bitcoin en rest cryptomarkt schiet omhoog na explosie Ripple

Waar de cryptomarkt in de afgelopen weken vrij stabiel bleef, waren de afgelopen 48 een ware achtbaan. Bitcoin en de rest van de cryptomarkt is in totaal 20 miljard dollar in waarde gestegen. Na maanden aan rode cijfers ging Ripple (XRP) aan kop met een zeer explosieve stijging.

Bitcoin en rest cryptomarkt ontploft, Ripple voorop

XRP steeg op 21 september met 40 procent in waarde. Het momentum van eerder deze week wordt daarmee doorgezet. Ook andere altcoins toonden explosieve groeicijfers: Qtum, Stellar, 0x en Cardano stegen elk 15 procent in waarde.

Bitcoin steeg de afgelopen dagen 6 procent in waarde, en stabiliseerde rond de 6700 dollar. Dat is meer dan waar de meeste analisten op durfden te hopen begin deze week. Vervolgens toonde vrijwel de gehele markt 10 tot 50 procent groei.

Daarmee zijn de verliezen van dit jaar nog lang niet gecompenseerd. Toch is het een momentum dat we al maanden niet meer hebben gezien, en een teken dat we wellicht de bear market binnenkort achter ons kunnen laten.

De komende weken moet het volume op pijl blijven om een rally op de lange termijn te bewerkstelligen

Ripple haalde vandaag zelfs Ethereum in als de op een na grootste cryptocurrency. Het is nu vooral een kwestie van afwachten: komt er de komende dagen alsnog een heftige correctie, of is de bodem die Mike Novogratz voorspelde echt gelegd?

De fondsmanager en miljardair ziet 6000 dollar als een sterke bodem, alvorens de bull market op gang kan komen. Volgens hem ontstond er december vorig jaar een klassieke speculatieve mania, maar hebben de afgelopen acht maanden een correctie met zich meegebracht.

Vooral in de afgelopen maanden zag hij een klassieke bodem ontstaan. Stel dat klopt, dan moet de komende weken het volume op pijl blijven om een rally op de lange termijn te bewerkstelligen. Houd echter in het achterhoofd dat de ontploffing van eind vorig jaar een hype was, een bubbel.

Dat is daarmee dan ook een tamelijk onrealistisch doel. In plaats daarvan heeft Bitcoin en de rest van de cryptomarkt vooral baat bij een bouwjaar. Waarom? Dat leggen we je in dit artikel uit. Voor nu is dat de vraag die jij jezelf zal moeten stellen: kun je committen op de lange termijn?

In de afgelopen zeven dagen is het volume van de complete markt van 7 miljard dollar naar 10 miljard dollar gestegen. Bitcoin’s volume sprong zelfs van 3.3 miljard dollar naar 5.4 miljard dollar. Daarmee is de grootste drempel voor verdere groei weggenomen. Voor nu. Maar blijft dat zo?

De Japanse analist Masayuki Tashiro zei onlangs het volgende: “Ik ben persoonlijk bullish. Tegen de tijd dat de regulatie steeds duidelijker wordt in oktober, voelt het voor investeerders veiliger om terug te keren. Ik hoop dat de boel niet zo oververhit raakt als vorig jaar, maar ik denk zeker dat Bitcoin weer de 9000 dollar kan bereiken.”

Dat klinkt als een tamelijk lage waarde, maar dan hebben we het wel over een degelijke basis, in plaats van lege uit hype resulterende groei. Vergis je immers niet: Bitcoin is zelfs met zijn huidige waarde stevig gegroeid de afgelopen jaren.

 

?Check dit ook: Bitcoin Column: Een bullmarkt zoals je nog nooit hebt gezien

Reageer op artikel:
Bitcoin en rest cryptomarkt schiet omhoog na explosie Ripple
Sluiten