Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 5 jan 2018

Bitcoin schiet door dak na slecht nieuws voor Ripple en andere altcoins ⬇

We hoeven je ondertussen niet meer te vertellen dat cryptocoins zeer volatiel zijn. De hype rondom de digitale munten is zo groot, dat elk kleine gerucht een grote impact heeft. Dat ervoeren we afgelopen week: iemand had op de kerstborrel van Coinbase gehoord dat Ripple misschien toegevoegd zou gaan worden. Coinbase is een exchange waarop men cryptocoins verhandelt. Waaronder Bitcoin.

Ripple en andere altcoins dalen na slecht nieuws

Vervolgens schoot de koers van Ripple door het dak. Waar de munt voorheen rond de 0,80 dollar bleef hangen, werd de 3,00 dollar opeens binnen enkele dagen gepasseerd. Men is zo bang om de boot te missen, dat bij elk kleine nieuwtje massaal wordt geïnvesteerd. Niet vanwege vertrouwen in het concept, maar puur met een winstoogmerk. Het resultaat? Een handel waarin impulsen zegevieren. Oftewel: volatiliteit.

Dat hebben we vandaag mogen weten. Coinbase heeft officieel bevestigd dat het voorlopig geen nieuwe cryptocoins toe gaat voegen. Ook Ripple niet. Het resultaat is een flinke daling voor vrijwel alle altcoins. Het was te verwachten dat Ripple(XRP) na zijn mijlpaal van gisteren zou droppen, maar dit is wel heel pijnlijk. Aan de andere kant hoef je als investeerder je nergens zorgen om te maken. XRP is altijd al een verhaal voor de lange termijn geweest.

Bitcoins wallet

Bitcoin profiteert

Er is een munt die van deze teleurstelling profiteert: Bitcoin. Waar kleinere coins de afgelopen weken veel mainstream aandacht kregen, wordt de focus nu toch weer op de allergrootste cryptocoin van dit moment gelegd. Bitcoin dus. Het resultaat is een flinke stijging: de afgelopen 24 uur wist BTC naar 15920 dollar te stijgen. Dat is een stijging van maar liefst 10 procent.

Andere cryptocoins, zoals NEM (XEM), Cardano (ADA) en Stellar (STR) zijn minstens 12 procent gedaald. Het lijkt er dus sterk op dat men winst heeft gemaakt met de recente groei van altcoins, die er nu uit wordt gehaald. Vervolgens wordt dat geld weer in de stabiele groei van Bitcoin gestoken. Op de lange termijn moeten altcoins zichzelf bewijzen. Pas als het nut gaat gelden, in plaats van puur sensationeel winstbejag, ontstaat er een gezonde markt.

Tot dan blijft het een risicovolle achtbaan. Analisten voorspellen dat Bitcoin de komende dagen de 18600 dollar aan gaat tikken. We gaan het mee maken! Check ondertussen in ons speciale cryptocoin dossier wat de beste wallets zijn. Of lees over de belangrijke verschillen tussen Ripple en Bitcoin!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin schiet door dak na slecht nieuws voor Ripple en andere altcoins ⬇
Sluiten