‘Bitcoin is een epidemie van enthousiasme’

De meningen over Bitcoin zijn behoorlijk verdeeld en iedereen lijkt weer met een andere vergelijking te komen. Ook de Nobelprijs economie winnaar Robert Shiller heeft er zijn mening over klaar en die lijkt aan de ene kant negatief, maar uiteindelijk toch ook weer niet. Volgens Shiller zou Bitcoin een epidemie van enthousiasme zijn, maar dat zou niet per se negatief zijn voor de waarde van de cryptocurrency.

Epidemie van enthousiasme, sociale beweging en speculatieve zeepbel

In een gesprek met Boomberg vertelt de Nobelprijswinnaar wat zijn overdenkingen zijn met betrekking tot de cryptocurrency. Hij geeft aan dat het een sociale beweging is. Als reden hiervoor voert hij aan dat de oostkust van de VS minder geïnteresseerd is in Bitcoin dan de westkust en dat Silicon Valley er razend enthousiast over is. Hij is verder van mening dat het een epidemie van enthousiasme is en dat het een speculatieve zeepbel zou zijn.

Bitcoin enthousiast Bitcoin Epidemie

Overigens is er nog geen uitsluitend bewijs met betrekking tot de demografie, welke volgens Shiller voornamelijk bezig zou zijn met Bitcoin. Volgens enquêtes van Finder en LENDEDU zouden voornamelijk millennials en generation X bezig zijn met cryptocurrencies. Ook hier is echter geen definitief onderzoek naar gedaan.

Knappen Bitcoin bubble niet per se het einde

Een epidemie klinkt natuurlijk niet al te best en een zeepbel al helemaal niet. Volgens Schiller betekent het feit dat Bitcoin een zeepbel zou zijn echter niet dat de cryptocurrency zichzelf niet telkens weer kan herstellen. Zelfs wanneer de zeepbel zou knappen, is het mogelijk dat de waarde van de cryptocoin daarna gewoon weer stijgt. Verwijzend naar de tulpenmanie van 1634 tot 1637, geeft hij aan dat tulpen vandaag de dag nog steeds gewaardeerd worden en dat er zelfs nog een paar prijzige tulpen zijn.

Ook Steve Wozniak ziet Bitcoin en de blockchain als een zeepbel. De Apple medeoprichter waarschuwt echter en vergelijkt het met het dotcom tijdperk, waarin veel bedrijven in het begin failliet zijn gegaan.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en deals in je mail!
[revue_subscribe]

Cointelegraph

Reageer op artikel:
‘Bitcoin is een epidemie van enthousiasme’
Sluiten