Robert Kroes
Robert Kroes Tech 10 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

WANT Bitcoin & Crypto lunch: commotie Doge, ETH en Binance [video]

Inmiddels is de nieuwe handelsweek weer begonnen en bekijken we de prijs van de Bitcoin en prijzen van top 25 cryptomunten. Daarnaast begon de week roerig voor Ethereum (ETH), Ripple (XRP) en Dogecoin (DOGE). Wij praten je weer bij.

Uiteraard beginnen we met de huidige prijs van de Bitcoin en de prijzen voor de top 25 cryptomunten.

Bitcoin horizontaal in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven bedraagt de prijs van de Bitcoin (BTC) EUR 47.500,64 ($ 57.690,96) en dat is 0,67% lager dan tijdens de lunch van gisteren en ook lager dan tijdens onze koersverwachting van zaterdag, maar zoals je kon lezen hadden we dat voorzien.

Hiermee blijft de Bitcoin wat achter bij de andere cryptomunten, die over het algemeen positief aan de nieuwe week beginnen. Er zijn wel rode cijfers te noteren. Grootste verliezer is Theta Network (THETA) met – 4,61%. Het merendeel van de cryptoprijzen is echter positief. Grootste stijger is Stellar (XLM), dat + 23,17% noteert, maar zoals je in het overzicht met live cryptoprijzen van Tradeincrypto.com kunt zien zijn er meer cryptomunten die de stijging in dubbele cijfers noteren.

Binance stopt opnames Bitcoin en cryptomunten

We zien dat de koers van Stellar (XLM) razendsnel stijgt. Dit leidt tot druk op de beurzen, waar investeerders hun winst willen verzilveren. Ditzelfde gebeurt bij Ethereum (ETH), al is daar nog een andere factor in het spel.

Op cryptobeurs Binance werd het zo druk dat deze groter speler technische problemen ondervond. Hierdoor schorste Binance de mogelijkheid om de cryptomunten op te nemen. Klaarblijkelijk is het probleem groter, want inmiddels heeft de beurs alle mogelijkheden voor ‘withdrawl’ opgeschort.

Aan de reacties onder de Tweet te zien is de cryptogemeenschap hier verre van blij mee. Eerder zagen we dat dit een invloed kan hebben op de koersen. Het is dus aan te bevelen om de Onchain-metrics in de gaten te houden. Daar kan je in deze bijdrage van onze collega’s van Tradeincrypto.com meer over lezen.

Is Ethereum (ETH) een enorme luchtbel?

Tegelijk met deze situatie verscheen een rapport over Ethereum (ETH) van JPMorgan. De zakenbank heeft het netwerk van de cryptomunt geanalyseerd en daaruit blijkt volgens hen dat de netwerkactiviteit veel lager is dan je op basis van de waarde zou mogen verwachten.

Zij schatten in dat de prijs liefst 75% lager zou moeten zijn en dus rond $ 1.000,- zou moeten liggen. Investeerders laten zich daar, zoals je in het koersoverzicht kan zien, weinig aan gelegen liggen. Dit komt waarschijnlijk omdat de verwachting van de komende verbeteringen in schaalbaarheid al ingeprijsd is.

Elon Musk in Saturday Night Live over Dogecoin (DOGE)

Afgelopen zaterdag verscheen Elon Musk als gastpresentator van Saturday Night Live. De ‘Dogefather’ sprak wel over Dogecoin, maar maakte er vooral veel grappen over. Zo noemde hij de munt een ‘hustle’ in een humoristische sketch. Deze zie je hierna.

Ook hield hij een serieuzere monoloog, waarin hij ook kort inging op Dogecoin (DOGE).

Ook kwam de Dogecoin (DOGE) op andere manieren op een grappige wijze voorbij. Dit deed de koers aanvankelijk geen goed. De munt maakte een flinke dip door op zondag, maar herstelde in de loop van de zondag weer. Inmiddels heeft Musk zich op Twitter weer positief achter de cryptomunt geschaard. Hij is klaarblijkelijk van plan om een ruimtemunt van Doge te maken.

Analisten zien dan ook, los van de promotie door Musk, ook op basis van andere indicatoren, stijgingen op lange termijn.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!