Robert Kroes
Robert Kroes Tech 10 feb 2020

Bitcoin hangt rond $ 10.000,-. Tone Vays voorziet als enige drama

De Bitcoin doet het sinds het begin van het jaar erg goed. De koers stijgt en dit weekend knalde deze zelfs door de magische grens van $ 10.000,-. Vandaag blijft de koers wat hangen. Wij bekijken hoe dit komt en wat dit kan betekeken. Ook bekijken we daarin de enige afwijkende visie, die van cryptokenner Tone Vays.

Bitcoin whales zorgen voor gespannen markt

Via het Twitter-account van whale_alert kun je gemakkelijk de grotere cryptotransacties volgen. Het valt op dat de whales vandaag erg actief zijn. Dit zorgt klaarblijkelijk voor onrust, want het soort transacties (van onbekende wallet naar onbekende wallet en wisseling van één Blockchain naar een ander) hebben normaal gesproken geen invloed op de koers omdat ze niet van invloed zijn op de hoeveelheid Bitcoin in omloop. Dat (b)lijkt vandaag anders.

Bitcoin consolideert vaker

Na een sterke stijging en het breken van een psychologische grens komt consolidatie van de Bitcoin vaker voor. Het is dan ook niet vreemd dat de koers even tot rust komt en rond $ 10.000,- blijft hangen. Sterker nog, op grond van technische analyses ligt de Bitcoin nog prima op koers.

Er is namelijk ruimte tot $ 9.800,- om nog steeds ‘bullish’ te blijven en zelfs rond $ 9.500,- zijn nog sterke steunniveaus te vinden die de koers terug kunnen brengen richting de eerstvolgende weerstand. Deze ligt op $ 10.200,-. Volgens analisten kunnen we dan ook verwachten dat de Bitcoin de stijgende lijn snel weer oppakt.

Eerder vanochtend zagen we ook al dat er veel redenen zijn om ook de komende tijd bullish te blijven over de Bitcoin.

Tone Vays ziet het anders en voorziet een Bitcoin bloedbad

Er is eigenlijk maar één afwijkende mening te horen en dat is die van cryptodeskundige en Bitcoin-verdediger Tone Vays. Hij voorzag al eerder dat de Bitcoin in aanloop naar de Bitcoin halving een zwar crash kon doormaken. Hij verwacht dan ook dat de koers rond de $ 4.000,- zal liggen op het moment van halving. Ondanks alle positiviteit sinds het begin van 2020 ziet hij geen redenen om van zijn prognose af te wijken. Nu staat Vays niet bekend om zijn messcherpe inschattingen. Hij kreeg dan ook onmiddellijk ladingen kritiek over zich heen. In een ding moeten we hem echter gelijk geven. “Anything can happen”.  Alle reden dus om de actualiteiten te blijven volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin hangt rond $ 10.000,-. Tone Vays voorziet als enige drama
Sluiten