Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 19 jan 2018
Leestijd: 5 minuten

Zo ruil je Bitcoin voor Ethereum, Ripple, euro’s en andere munten: de beste opties

Bitcoin heeft een fantastisch jaar achter de rug. De digitale munt wist zelfs de stoutste verwachtingen te overtreffen met explosieve groei. Na een dipje begin dit jaar toont de cryptocoin weer gezonde groei.

Bitcoin ruilen voor andere coins

Maar ja, er zijn ook talloze andere interessante cryptocurrencies. Bitcoin mag dan de grootste zijn, maar alle groei is relatief. Een kleine munt met een betere basis en ondersteuning kan je potentieel nog veel meer opleveren. Die andere munten worden ook wel altcoins genoemd.

Ook al wil je niet je Bitcoins omruilen voor een altcoin, toch is het verstandig om te weten hoe dat überhaupt werkt. Stel je wil opeens snel overstappen, dan is het vervelend als je geld verliest omdat je niet voorbereid bent. Heb je überhaupt nog geen Bitcoin? Hier lees je hoe je de munt kunt kopen.

Bitcoin

Maar voor welke andere cryptocoin ga je de munt ruilen? Er zijn ondertussen honderden aantrekkelijke opties, het aanbod verandert met de dag. Op het moment dat jij dit leest zijn er weer hele andere coins die keihard aan het stijgen zijn. In ons cryptocoin-dossier check je per cryptocurrency vijf redenen om wel of niet te investeren.

Daar vind je dus meer informatie over tientallen intrigerende coins. Dat is een van de belangrijkste lessen in dit wereldje: verdiep je in het nut van een cryptocurrency, voor je er in investeert. Blind investeren leidt tot hype, waardoor er een bubbel ontstaat. De echte winst wordt op de lange termijn gemaakt.

Ruilen middels een exchange 

De meest simpele en populaire manier om je Bitcoin om te ruilen voor andere valuta, is via een online exchange. Praktisch een beurs dus. Er zijn tientallen exchanges, elk met hun eigen voordelen, nadelen en ondersteunde munten. Je ruilt erop tegen de koers van de munt in kwestie.

We bespreken de populairste opties voor je, maar voor een altijd up-to-date overzicht kun je deze site checken. Deze exchanges bevelen we aan:

ShapeShift

ShapeShift is niet zo zeer een exchange. Althans, zo lijkt het voor de gebruiker. Er is geen uitgebreid platform met grafieken en opties. Dat maakt de dienst echter juist aantrekkelijk. Je hebt keuze uit een breder scala aan cryptocoins, die je via een simpel menu voor elkaar kunt ruilen. Easy!

Bovendien hoef je geen account te hebben of je identiteit te verifiëren. Dat levert echter een nadeel op: je kunt niet met je fiatgeld, dus euro’s of dollars, andere cryptocurrency kopen. Je kunt dus enkel cryptocoins voor cryptocoins ruilen.

Bitcoin ruilen Ethereum geld Shapeshift

Kies voor de digitale munt waarvoor je wilt ruilen, voer de adresses van je wallets in en je kunt beginnen met ruilen. Hier geldt wat voor elke exchange geldt: afhankelijk van de markt kan het even duren voor de transactie is uitgevoerd.

Coinbase (GDAX)

Dit is een van de meest gerespecteerde en langst bestaande exchanges binnen de cryptomarkt. Het trading-platform van Coinbase heet GDAX. Je kunt ruilen tussen Bitcoin, Litecoin en Ethereum. Het volgende geldt voor elk platform: je moet eerst je identiteit verifiëren. Dat kan een paar dagen duren. Dat is de voornaamste reden dat je dit soort zaken niet pas moet regelen wanneer je in paniek bent en uit de munt wilt stappen.

GDAX Bitcoin ruilen Ethereum geld

GDAX is op het eerste gezicht misschien niet zo overzichtelijk, maar het ruilen van de munten is bijzonder makkelijk. Klik na het inloggen op de ‘Select Product’-knop linksboven. Kies vervolgens voor de coin die je voor je BTC wilt hebben. Je kunt vervolgens direct de transactie uitvoeren, of bijvoorbeeld instellen dat de transactie pas uitgevoerd wordt wanneer een van de twee coins een bepaalde waarde heeft bereikt.

Ruilen middels direct trading

Een andere optie is direct trading. Je kunt dat vergelijken met hoe je spullen op Marktplaats koopt: andere coin-eigenaars bieden een bepaald aantal coins aan voor een bepaalde prijs. Niet per se de koers dus. Jij kiest zo’n aanbod uit, overlegt misschien nog even met de verkoper, en voert de transactie uit.

Dat doe je allemaal via een platform, net zoals Marktplaats jouw aankopen faciliteert. Welke prijzen je kiest, wat voor deals je sluit, hangt echter allemaal van jou af. Daardoor kun je betere deals krijgen, maar enkel als je er echt goed in zit.

Daarmee bedoelen we: dit is echt next-level handelen. Dit raden we dus enkel de ervaren handelaars aan die alles van cryptocurrency af weten. We bespreken de twee meest betrouwbare opties:

Paxful

Paxful is een platform waarop je van alles voor cryptocoins kunt ruilen. Van dollars en euro’s tot cadeaubonnen en andere cryptocurrencies. De dienst ondersteunt een vrij lange lijst aan coins, dus de kans is groot dat jouw favoriet er ook tussen staat. Om te ruilen kijk je tussen de bestaande buy/sell orders.

Voorbeeldje: je komt een order tegen van Henk, die 10 Litecoin wil ruilen voor 1 Bitcoin. Vind je dat een goede deal? Dan kun je die order uitkiezen en de transactie uitvoeren. Wat jij echter als een goede deal ziet, is helemaal aan jou. Dat brengt dus de nodige risico’s met zich mee.

Bitcoin ruilen Ethereum geld Paxful

Je hebt een account nodig voor Paxful, maar daar krijg je wel een betrouwbaar systeem en een uitstekende klantenservice voor terug. Mits je Engels machtig bent.

LocalBitcoins

LocalBitcoins is, zoals de naam al doet vermoeden, gericht op het kopen en verkopen van Bitcoin. Ethereum wordt echter ook ondersteund, en wie weet komen er nog meer munten bij in de toekomst.

Dit platform is nog minder toegankelijk dan Paxful. Het sluiten van deals, aanbieden van je eigen coins en het uitvoeren van de transactie is helemaal aan jou. Het is alsnog veilig omdat alles via het platform loopt, maar hier geldt nog meer: je moet weten waar je mee bezig bent.

Bitcoin ruilen Ethereum geld Localbitcoins

Voor bijna elke lezer van dit artikel is het handiger om een exchange uit te kiezen, en als je het echt aandurft Paxful te gebruiken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om het laatste nieuws over jouw cryptocoins in je inbox te krijgen. Check ook de bijzondere reden waarom fans van Bitcoin het succes van Ripple hekelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Zo ruil je Bitcoin voor Ethereum, Ripple, euro’s en andere munten: de beste opties
Sluiten