‘Bitcoin kan komende vijf jaar omhoog schieten naar 96k dollar’

Voor iedereen die de afgelopen tijd wat down is geweest met de staat van hun Bitcoins heeft het initial coin offering adviesbureau Satis Group goed nieuws. In een nieuw rapport laten ze weten dat de cryptocurrency binnen de komende vijf jaar behoorlijk kan gaan stijgen. De waarde van Bitcoin zou zelfs omhoog kunnen schieten naar 96 duizend dollar. Over sommige andere cryptocurrencies zijn ze echter niet zo positief.

Waarde cryptocurrencymarkt terecht?

Het rapport was de laatste in een reeks van vijf delen over het cryptocurrency ecosysteem. In dit laatste deel heeft het adviesbureau bekeken hoe de cryptocurrencymarkt wordt gewaardeerd en of deze waardering overeenkomt met wat de verschillende cryptocurrencies daadwerkelijk aan waarde te bieden hebben. In het rapport, geschreven door de onderzoekers Sherwin Dowlat en Michael Hodapp, worden er ook voorspellingen gegeven over wat we mogelijk de komende jaren van de cryptocurrencymarkt zouden kunnen verwachten. Deze voorspellingen zijn echter gebaseerd op de daadwerkelijke waarde van de cryptocurrencies en niet op speculaties.

Bitcoin stijgt door unieke waardepositie

Uit het rapport komt Bitcoin duidelijk als grote winnaar uit de bus, samen met cryptocurrencies als Monero en Decred. Deze digitale valuta zouden omhoog schieten, omdat ze een unieke waardepositie zouden innemen op de markt. Cryptocurrencies die echter naamsbekendheid proberen te erven en verder eigenlijk zelfs nauwelijk met vernieuwingen komen, zoals Bitcoin Cash, zouden aanzienlijk gaan dalen.

Bitcoin raket

Slecht nieuws voor Ripple

Cryptocurrencies zoals Ripple zouden volgens het rapport al helemaal naar beneden kunnen duiken. Deze crypto’s zouden namelijk weinig bijdragen, misleidende marketing strategieën gebruiken en de tokens zouden niet eens nodig zijn voor gebruik op het eigen netwerk. De waarde van deze valuta zou zelfs kunnen dalen naar 0,01 cent. In een eerder rapport liet de Satis Group weten dat zo’n 86 procent van de blockchain projecten draait op Ethereum. Volgens het nieuwe rapport zou dit percentage de komende 10 jaar gaan dalen.

Minder projecten gebaseerd op Ethereum

Voorlopig ziet het er echter naar uit dat Ethereum behoorlijk populair blijft. In ieder geval populair genoeg om ervoor te zorgen dat er allerlei scams worden bedacht om de coins te bemachtigen. Niet al te lang geleden was er zelfs nog een app in die Play Store die gebruikers wist te strikken honderden euro’s te betalen voor een Ethereum logo.

Coindesk

Reageer op artikel:
‘Bitcoin kan komende vijf jaar omhoog schieten naar 96k dollar’
Sluiten