Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 11 jan 2018

Waarom Bitcoin opeens tien procent is gekelderd: slecht nieuws ?

De kans is groot dat je vanmorgen schrok toen je op je smartphone keek. Bitcoin is namelijk binnen 24 uur met maar liefst tien procent in waarde gedaald, terwijl de cryptocurrency al in een dalletje zat. Na slecht nieuws uit China is er nu ook vervelend nieuws uit Zuid-Korea.

Bitcoin krijgt flinke klap na slecht nieuws uit Zuid-Korea

De Koreaanse politie zijn deze week begonnen met het binnenvallen van lokale exchanges. Dat zijn de platformen waarop de Zuid-Koreanen hun cryptocoins verhandelen. De drastische maatregelen zijn onderdeel van een plan om belastingontduiking tegen te gaan. Door het decentrale aspect van Bitcoin en de flinke stijgingen wordt er geregeld gefraudeerd. De overheid is daar duidelijk klaar mee.

Sterker nog, naar verluidt overweegt de Koreaanse overheid om de handel in alle soorten cryptocoins te gaan verbieden. Of het nou Ripple, Ethereum of Bitcoin is. Door dit slechte nieuws heeft Bitcoin logischerwijs een flinke klap gekregen. Niet alleen Koreaanse handelaren wilden eruit, ook internationaal zag men de bui al hangen. Even zakte de digitale munt zelfs onder de 13.000 dollar.

Bitcoin Ripple

Overheid treft maatregelen

Ondertussen gaat het gelukkig weer de goede kant op. Op het moment van schrijven zit de cryptocoin weer op 13,500 dollar. Maar goed, voorlopig is dit feest nog niet voorbij. De Zuid-Koreaanse overheid gaat nog verdere maatregelen treffen. Het ministerie van Justitie werkt aan een wet om in ieder geval het verhandelen van Bitcoin op lokale exchanges te verbieden. Daarbij wijst hij op de grote zorgen en gevaren rondom virtuele valuta. De overheid maakt zich vooral zorgen om de Koreaanse jeugd, die massaal geld in cryptocoins stopt.

Dat gaat echter nog maanden duren, omdat er eerst voor gestemd moet worden. Maar ja, er zit dus ongetwijfeld nog een flinke klap in de pijplijn. Mits de Koreaanse overheid de wet daadwerkelijk erdoor heen krijgt. Investeerders zijn dus een stuk voorzichtiger geworden. Op de lange termijn zal de invloed waarschijnlijk beperkt blijven, maar het snelle binnenhalen van winst is opeens een stuk minder makkelijk geworden. Wil je het als eerste weten wanneer er bijzonder nieuws is over je cryptocoin? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Of check de beste Bitcoin-wallets.

Reageer op artikel:
Waarom Bitcoin opeens tien procent is gekelderd: slecht nieuws ?
Sluiten