Ilona Braam
Ilona Braam Cryptocoins 1 jun 2018

‘Het komt goed met Bitcoin, maar pas op met altcoins’ ?

Kun je het nog een beetje bijhouden wat er in de toekomst allemaal met Bitcoin gaat gebeuren? Het is niet zo gek als je hier nee op antwoordt, want de meningen lopen uiteen en verschillen in sommige gevallen als dag en nacht. De waarde van Bitcoin daalt en stijgt en we lijken nu weer bezig te zijn met een dipje. Volgens Spencer Bogart, Blockchain Capital partner en blockchain durfkapitalist, maakt dat echter niet uit. De waarde zou alsnog aan het einde van het jaar boven de 10.000 dollar uitkomen.

Institutionalisering van Bitcoin

Bogart geeft aan dat op de lange termijn de waarde zeker omhoog zal gaan, omdat de institutionaliseren van Bitcoin absoluut aan het gebeuren is. Steeds meer institutionele investeerders zouden in de coin geïnteresseerd zijn en bijna alle grote banken zouden nu iets aan het doen zijn op de cryptocurrencymarkt. Sommigen bieden Bitcoin aan hun cliënten, terwijl andere weer werken aan een platform om de coins te bewaren of om Bitcoin te verhandelen.

Schrijf je in voor Ontbytes! ?

En ontvang het tofste cryptonieuws in je inbox!
[revue_subscribe]

spencer Bogart

Pas op met meeliftende altcoins

Waar Bogart positief is over de toekomst van Bitcoin, is hij dat minder over altcoins zoals Tron, IOTA, Cardano en NEO. Hij geeft aan dat veel altcoins overgewaardeerd worden en benadrukt hierbij het gevaar van relatieve waardering. In zijn mening liften veel altcoins mee wanneer Bitcoin stijgt, terwijl ze zelf een stuk minder waard zijn.

Bogart vergelijkt de ICO  boom van 2017 en begin 2018 met de dot-com boom, waarbij mensen in het wilde weg investeerden in allerlei startups die maar iets van internet in hun bedrijfsplan hadden staan. Uiteraard is het met veel daarvan niet goed afgelopen. Bogart waarschuwt dat veel cryptocurrencies veel beloven, maar niet genoeg leveren.

Bitcoin cryptocoin 2018

Ethereum ok, maar overgewaardeerd

Over Ethereum is Bogart weer wat minder negatief dan over de andere altcoins. Hij stelt zich zelfs neutraal op tegenover de cryptocurrency. Ook Ripple, Bitcoin Cash en EOS krijgen en mildere behandeling. Toch geeft Bogart aan dat Ethereum’s toekomst nauw verbonden is met de ontwikkelingen in de ICO  wereld en dat de cryptocoin op het moment overgewaardeerd wordt. Dat zou komen door de vele overgewaardeerde tokens, die op het Ethereum platform zijn gebouwd.

Voor Steve Wozniak is Ethereum de cryptocoin die je moet hebben. De cryptocurrency zou volgens hem even invloedrijk worden als Apple.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Cointelegraph

Reageer op artikel:
‘Het komt goed met Bitcoin, maar pas op met altcoins’ ?
Sluiten