Robert Kroes
Robert Kroes Tech 14 nov 2018
Leestijd: 5 minuten

Crypto-analyse 14-11: Bitcoin stabiel, Altcoins dalen

Gisteren zagen we een redelijk stabiele beurs. Vandaag is dit anders. Waar de Bitcoin stabiel blijft verliezen de meeste Altcoins flink. Zowel binnen de top-10 als binnen de top-25 zien we dan ook vooral rode cijfers. Dit leidt uiteraard tot nieuws en van dat nieuws bieden we je, zoals elke dag, een selectie. Ook kijken we vooruit naar de handelsdag die voor ons ligt. De crypto-agenda en vooruitblik voor de komende 24 uur brengen je op de hoogte van wat komen gaat. Of de koersen goed door de handelsdag komen zie je vanavond op de site van CryptoClan.nl en morgen brengen wij je met een nieuwe crypto-analyse volledig op de hoogte. Uiteraard beginnen we met de analyses van vandaag. 

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

De grafische crypto-analyse van vandaag laat de situatie treffend zien. De Bitcoin blijft redelijk stabiel rond de koers van gisteren, terwijl de Altcoins op Bitcoin Cash (BCH) na hun positie moeten inleveren. Zo verloor Stellar (XLM) haar winst van gisteren en heeft zij nu de twijfelachtige eer om als grootste daler uit de top-10 genoemd te worden. Dat de aanhoudende negativiteit ook niet goed is voor de weekkoersen van de Altcoins laat ons grafische crypto-overzicht treffend zien.
Crypto-analyse 14 november: Bitcoin stabiel Altcoins dalen
Crypto-analyse 14 november: Bitcoin stabiel Altcoins dalen. Live koersen vastgelegd om 7.55 uur. TradeinCrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Ook buiten de top-10 is er niet heel veel te genieten als je naar het koersoverzicht kijkt. De negatieve dagkoersen hebben ook hier de overhand. Alleen de Iota (MIOTA) en Ethereum Classic (ETC) noteren met + 0,04% en + 1,87% positieve dagkoersen. De Nem (XEM) levert haar winst weer snel in en is met een verlies van – 9,32 % ten opzichte van gisteren de grootste daler.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Naast het crypto-overzicht brachten wij gisteren een achtergrondartikel over cryptoguru John McAfee die denkt dat je conservatief schat als je verwacht dat de Bitcoin in 2020 een miljoen dollar waard is. Op welke gegevens hij zijn voorspelling baseert lees je bij ons.

Cryptomunten

Dit artikel biedt een analyse van de Bitcoin, dat ondanks een toenemend aantal transacties geen bull-rally ziet.

Altcoins

Deze analyse laat zien dat de kans groot is dat Ripple (XRP) nog een flinke koerssprong maakt voor het einde van het jaar. Het feit dat de CEO meedeelde dat zij steeds vaker de plek van SWIFT als betaalprovider overneemt zal daar vast aan bijdragen.

Naar mate de hard fork voor Bitcoin Cash (BCH), gepland voor morgen, dichterbij komt lopen de gemoederen hoog op. Dit artikel geeft een overzicht en analyse.

Het nieuws dat Stellar (XLM) met IBM aan een globaal betaalsysteem werkt zorgde ervoor dat zij korte tijd de vijfde plek van meest verhandelde cryptomunten overnam (inmiddels is zij weer zesde). Op basis van deze analyse lijkt Stellar een mooie toekomst tegemoet te gaan.

Cardano (ADA) heeft afscheid genomen van haar CEO en een interim bestuurder benoemd die de munt moet gaan verbeteren. Gebruikers reageren positief.

De kleine cryptomunt Etheera (ETA) doet bij niet veel mensen een belletje rinkelen. Dat is wellicht binnenkort anders, want de munt schreef een rendement van 80.000 % (jawel, tachtigduizend procent) in 14 dagen. In dit artikel een kennismaking.

Blockchain

Xerox heeft een patent laten registreren voor een technologie die aanpassingen in elektronische documenten kan traceren.

In China dringt het besef door dat de Blockchain meer nut heeft dan alleen als verwerking voor cryptovaluta. De Chinese overheid heeft de technologie omarmd en gaat grootschalig investeren. Uiteraard melden de eerste grote bedrijven zich.

Overig cryptonieuws

Het IMF heeft aangegeven dat overheden hun eigen cryptovaluta kunnen opzetten. De hele speech die IMF-directeur Christine Lagarde gaf op het Singapore Fintech Festival kun je hier nalezen.

Circuit Capital is een hedgefonds. Ondanks de moeilijke markt verstevigen zij hun positie in Bitcoin aanzienlijk.

Circle invest houdt een verloting onder nieuwe investeerders. De prijs is een coin en dat zou een Bitcoin kunnen zijn. Met deze verloting sluiten wij het nieuwsoverzicht af.

De crypto-agenda voor vandaag

De crypto-agenda is vandaag vooral commercieel. Wij geven een overzicht van evenementen en beurzen.

Evenementen en beurzen

  • Decentralized 2018, Athene (tot en met 16 november);
  • Money20/20 China, Hangzhou (tot en met 16 november);
  • Smart City Expo World Congress, Barcelona (tot en met 15 november);
  • Singapore Fintech Festival, Singapore (tot en met 14 november);
  • SZ Economic Summit, Berlijn (tot en met 14 november);
  • The Business Show 2018, Londen (vandaag en morgen);

Agenda voor Bitcoin en top 25 Altcoins

Vandaag is de Cboe XBT expiratiedatum voor de maandopties in Bitcoin.

Agenda overige cryptomunten

Het overzicht voor de evenementen van kleinere cryptomunten kun je hier vinden.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

De crypto-agenda is vandaag vooral commercieel gericht en biedt evenementen van de kleinere munten. Een grote invloed op de koers is dus onwaarschijnlijk.

Vandaag zijn er redelijk veel monetaire bekendmakingen. In Europa worden de voorlopige cijfers over het bruto binnenlands product bekend gemaakt. Ook de werkeloosheidscijfers over het tweede kwartaal en de industriële productie over september staan op het programma. Amerika is vandaag ook druk met cijfers en toespraken. Zo worden de prijsindexcijfers voor consumenten bekend en cijfers over hypotheken. Daarnaast houden zowel de voorzitter als een van de bestuursleden van de FED een aparte toespraak.

Wij verwachten dat de markt zijn eigen weg kan zoeken als er geen bijzondere cijfers tussen de monetaire bekendmakingen zitten. Met name de cijfers over het consumentenvertrouwen kunnen deze weg anders bepalen, zeker wanneer de cijfers een verrassend beeld geven. Hoe de markt zich heeft ontwikkeld lees je vanavond in het crypto-overzicht van CryptoClan.nl. Morgen doen wij in onze crypto-analyse uiteraard weer uitgebreid verslag.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

CryptoClan.nl

De site cryptoclan.nl brengt vanavond het laatste nieuws in hun CryptoClan Daily. Voor de CryptoClan Daily Special is het vandaag woensdag cryptoclass. Zij leggen vandaag het begrip ‘hard fork’ uit. Ben jij benieuwd wat dit is? Wil jij de CryptoClan Daily gratis ontvangen? Meld je dan aan op de CryptoClan-site of bekijk rond 18 uur de site.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Crypto-analyse 14-11: Bitcoin stabiel, Altcoins dalen
Sluiten