Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 10 okt 2018

Bitcoin toont opvallende stabiliteit: bouwen richting een explosie?

Bitcoin toonde afgelopen maanden een merkwaardige stabiliteit. De prijs steeg in september geleidelijk van 6100 dollar naar 6550 dollar, en twee keer werd het plafond van 6800 dollar al getest.

Bitcoin bouwt stabiliteit op

Tegelijkertijd belandde de cryptocurrency ook viermaal in een dipje tijdens de afgelopen 30 dagen. Telkens leidde dat echter niet tot een vrije val, en bleef de koers opvallend stabiel. Nog belangrijker: na die dipjes stabiliseerde Bitcoin bovendien telkens op een hoger prijspunt.

Hoe dan ook is het een stabielere weg omhoog dan de explosieve bubbel die eind vorig jaar ontstond. Het vergt echter wel geduld van de kakelverse investeerders die eind vorig jaar instapten, en astronomische aantallen gewend zijn.

Bitcoin cryptocurrency

Voorlopig is er in ieder geval nog geen volgende explosie in zicht. Op 6 oktober zakte het volume van Bitcoin van 4 miljard dollar naar 3.2 miljard dollar. Een exponentiële stijging lijkt er voorlopig dus nog niet in te zitten.

De gedegen en gestage groei zet echter nog steeds door. Als dit momentum stand houdt, dan zal de 6800 dollar zeer binnenkort gepasseerd worden. De 7000 dollar is vervolgens een psychologische grens die voor een flinke impuls kan gaan zorgen.

Lege explosieve groei is op de korte termijn leuk, maar op de lange termijn te instabiel om institutionele investeerders aan te trekken

Opgevoerd momentum

Aankomende positieve ontwikkelingen op het gebied van regulatie in Japan, de Verenigde Staten en Zuid-Korea kunnen bovendien ook voor opgevoerd momentum gaan zorgen.

De prominente Japanse marktanalist Masayuki Tashiro zei het volgende in augustus:

“Persoonlijk ben ik zeer bullish. Tegen de tijd dat de regulatie duidelijk wordt in oktober, zullen investeerders aan de zijlijn de markt weer durven betreden. Ik hoop dat de boel dan niet opnieuw zo oververhit raakt als vorig jaar, maar ik denk dat Bitcoin zeker de 9000 dollar kan gaan passeren.”

Daarmee heeft Tashiro een goed punt: lege explosieve groei is op de korte termijn leuk, maar op de lange termijn te instabiel om institutionele investeerders aan te trekken. Op de lange termijn heeft Bitcoin meer baat bij gedegen groei. Stapje voor stapje..

Reageer op artikel:
Bitcoin toont opvallende stabiliteit: bouwen richting een explosie?
Sluiten