Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 17 sep 2018

Volume nekt potentie: Bitcoin toont stabiliteit, maar juich niet te vroeg

De afgelopen 24 uur toonde de cryptomarkt opvallende stabiliteit. De gehele markt bleef hangen rondom de 202 miljard dollar. Bitcoin en Ethereum wisten zelfs het hoofd boven water houden door respectievelijk boven de 6400 dollar en 220 dollar te blijven.

Bitcoin toont stabiliteit, maar volume valt tegen

Het handelsvolume van Bitcoin blijft echter zorgwekkend, en de beperkende factor voor verdere groei. In de afgelopen drie dagen daalde het volume met 30 procent, waardoor het momentum niet op gang kan komen.

Daardoor staat de teller nu op 3.3 miljard dollar, terwijl het volume vorige week nog de 4 miljard dollar aantikte. De 4 miljard dollar zal de norm moeten worden om verdere groei richting de 6400 dollar te verzekeren.

Bitcoin cryptocurrency

Zolang het volume op de huidige manier blijft voort sudderen, blijven spontane rally’s vrijwel zeker uit. De markt bracht de afgelopen zes dagen vrijwel geen uitschieters voort. De meeste altcoins bleven stabiel. Enkel ETH pakte stevige groene cijfers.

Ondertussen tikt echter de klok stevig door, en worden alle grootse voorspellingen voor het einde van 2018 steeds onwaarschijnlijker

Juich niet te vroeg

Juich echter niet te vroeg, want dan moet je ook de context van de week ervoor erbij pakken. Ethereum zakte de week ervoor namelijk met maar liefst vijftig procent in waarde. De groene cijfers van afgelopen week zijn dus een niet zo spannende correctie.

Over het algemeen zijn analisten positief over de huidige stabiliteit in de markt. Na maanden aan extreme volatiliteit kan de cryptomarkt zeker een stabiele basis gebruiken. Houd jezelf echter niet voor de gek: alles kan alsnog ontploffen, of juist inzakken.

Steeds meer economen en analisten trekken echter de conclusie dat er een bodem is bereikt. De komende weken zal het volume er waarschijnlijk voor zorgen dat de markt vlak boven de bodem blijft hangen. Wanneer het volume weer toeneemt, kan Bitcoin weer de 7000 dollar gaan testen.

Ondertussen tikt echter de klok stevig door, en worden alle grootse voorspellingen voor het einde van 2018 steeds onwaarschijnlijker. Aan de andere kant zeiden we vorig jaar hetzelfde, en explodeerde de markt alsnog..

?Lees ookBitcoin horrorfilm: beleef de dodelijke kant van investeren

 

Reageer op artikel:
Volume nekt potentie: Bitcoin toont stabiliteit, maar juich niet te vroeg
Sluiten