Robert Kroes
Robert Kroes Tech 14 okt 2020

Bitcoin statistieken voorzien een bijzonder koersverloop…

De Bitcoin is weer terug in de belangstelling nu grote bedrijven de cryptomunt steeds massaler omarmen als onderdeel van hun vermogensbeheer. Inmiddels heeft dit enthousiasme ook invloed op de statistieken. Die verraden dat er een bijzondere tijd aan kan komen. Wij zetten de zaken op een rij.

Uiteraard kijken we eerst even hoe de Bitcoin er momenteel voorstaat.

Bitcoin consolideert wederom

We zagen in onze update van gisteren al dat de Bitcoin consolideert. Vandaag zet de horizontale prijsbeweging op en na de Europese beurzen voort. De koers van de Bitcoin bedraagt op het moment van schrijven EUR 9.653,57 ($ 11.348,90) en dat is 0,53% lager dan gisteren. In het overzicht met live cryptokoersen van onze collega’s van Tradeincrypto.com zien we dat de munt daarmee beter presteert dan veel andere cryptomunten in de top 25. Uit het feit dat de stable coins een stijgende koers laten zien concludeer ik dat investeerders een afwachtende houding aannemen. Zoals we inmiddels weten is met name de Tether (USDT) een munt om in dergelijke situaties in de gaten te houden. Waarom dat zo is kun je hier lezen. Ondertussen zijn analisten enthousiast en dat is niet voor niets.

Invloed van institutionele beleggers geven Bitcoin koersverwachting een draai

We konden gisteren lezen dat de toestroom van institutionele beleggers inmiddels tot zorgen voor overheden leidt. Ondertussen gebeurt er ook iets anders. Door de stijgende koersen en de media-aandacht die de investeringen genereren worden de statistieken beïnvloedt. Dit heeft volgens analisten tot gevolg dat steeds meer signalen voorafgaand aan de recordbullrun van 2017 nu weer te zien zijn. Daarbij komt dat de horizontale koersontwikkeling de bewegingsruimte voor de Bitcoin binnen bandbreedtes steeds kleiner maakt. Een uitbraak lijkt dan ook aanstaande. Wij benoemen de belangrijkste signalen voor een nieuwe recordkoersrally zoals analisten die zien.

Marktsentiment is positief

We zien dat het marktsentiment positief is. Data-analisten zien dat op social media, zoals Twitter, vooral positief over de Bitcoin wordt gepraat. Ook zien zij dat de invloed van negatief nieuws (zoals recent de aanklacht tegen BitMEX en de maatregelen die de Engelse FCA genomen heeft) steeds kleiner wordt. Positief nieuws, zoals investeringen van multinationals, krijgt juist meer aandacht.

Blockchain-gebaseerde statistieken zijn positief

Crypto-analist en influencer Willy Woo legt uit dat investeerders steeds actiever worden en dat deze toenemende investeringen nog niet verdisconteerd zijn in de prijsontwikkeling van Bitcoin.

Ook andere statistieken, zoals we die steeds bespreken, laten zien dat er minder cryptomunten op beurswallets gehouden worden. Daarmee lijkt er steeds minder interesse te zijn om te verkopen. Ook staan technische en fundamentele analyses op bullish en die combinatie lijkt sterk op de situatie in 2017.

In 2017 hadden we natuurlijk nog geen DeFi, maar ook die statistieken laten een toenemende interesse in de cryptomarkt zien. Daarbij zijn van de Bitcoin afgeleide producten populair. De vooruitzichten zijn dan ook positief. De markt lijkt steeds meer op de markt zoals deze eruit zag voordat in 2017 de bull-run naar een prijsrecord uitbrak.

Kunnen we nu achterover leunen en wachten tot de Bitcoin een record vestigt?

Die bull-run zal geen rechte lijn naar de top zijn. Zoals altijd zijn er factoren die het sentiment voor de cryptomarkt en/of Bitcoin om kunnen doen slaan. Ook zal een gezonde recordrally fases kennen waarin de rally even tot stilstand komt of zelfs een correctie biedt. De eerdere halvings leren ons bovendien dat de echte koersuitbraak in het jaar na de halving (en dus in 2021) te verwachten is. Analisten verwachten dan ook dat de Bitcoin, als de omstandigheden niet veranderen, dit jaar iets boven de $ 14.000,- zal afsluiten. Daarmee bevindt de munt zich bovenaan de langjarige weerstand en heeft zij een goede uitgangspositie om in 2021 uit te breken naar nieuwe recordhoogte. Wij blijven dit uiteraard volgen en met je delen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin statistieken voorzien een bijzonder koersverloop…
Sluiten