Robert Kroes
Robert Kroes Tech 23 mei 2019

Wordt Bitcoin het nieuwe statussymbool van de rijken?

Er zijn genoeg mensen die miljonair werden door in Bitcoin of andere cryptomunten te investeren. Toch zijn er ook veel mensen die op andere manieren rijk geworden zijn. Zij zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor het stereotype ‘miljonair’. De bekende statussymbolen kun je daar zelf bij verzinnen. De kans is niet denkbeeldig dat bij de sportwagen, het hondje en trendy outfit binnenkort de Bitcoin als statussymbool voor de rijken kan worden toegevoegd.

Bitcoin populair onder rijken

Het onderzoeksbureau deVere heeft recent onderzoek gedaan onder hun 700 rijkste klanten. Zij hebben ieder meer dan 1 miljoen GBP te investeren en zijn gevestigd in 12 nationaliteiten die over alle continenten verspreid liggen. Van hen gaf liefst 68% aan binnen nu en 3 jaar Bitcoin (BTC) en andere cryptomunten aan te willen schaffen als belegging.

Waarom investeren rijken in Bitcoins?

Als voornaamste reden noemt de directeur van deVere de angst om grote koersstijgingen te missen, de zogenaamde FOMO. Dit omdat veel rijken er volgens het onderzoek vanuit gaan dat de cryptomunten op termijn het geldstelsel zullen hervormen. Zij willen niet het risico lopen om te laat in te stappen en daardoor veel rendement te missen. Naast deze reden kwamen er nog 5 belangrijke argumenten uit het onderzoek naar voren.

Allereerst spreekt het feit dat Bitcoin wereldwijd verhandeld kan worden en hetzelfde waard is tot de verbeelding.

Daarnaast zijn de meeste nieuwe rijken opgegroeid met technologie. Zij begrijpen de technische kant van de zaak beter en zouden zich daardoor vertrouwder voelen met de digitale munten.

Een derde reden is dat zij zien dat de Bitcoin een werkelijke meerwaarde biedt. Zo is zij belangrijk om delen van de wereld waar weinig of geen banken zijn toegang te geven tot kapitaal. Daarnaast kunnen zij tot efficiëntieslagen leiden.

Op dit moment slaat de vergrijzing toe en dat betekent dat het vermogen steeds vaker naar de jongere generaties gaat vloeien. Zij zijn, zoals we onder punt 2 aangaven, beter vertrouwd met technologie.

Als laatste argument noemen zij de toestroming van institutionele beleggers. Dit zorgt er volgens de ondervraagden niet alleen voor dat er meer vraag en dus schaarste ontstaat. Zij noemen als belangrijke factor dat daarmee ook toetsing op compliance en hoogwaardige kennis over handelen in crypto in de markt komt. Daar doen zij graag hun voordeel mee.

Wat betekent de belangstelling van de rijken?

Uiteraard is iedere extra belangstelling een goed teken. Hoe meer vragers er zijn, des te hoger de prijs wordt. Daarnaast is het goed voor de adoptie van de diverse Blockchains als hun beleggers zo veel mogelijk verstand van de materie hebben. Daardoor kunnen zij wellicht nieuwe toepassingen binnen (hun) bedrijven bedenken, waardoor de gebruiksmogelijkheden ook groeien. Uiteraard sluit deze interesse niet uit dat er, zoals vandaag, nog wel eens een koersdip zal volgen. Het is daarom altijd handig om het laatste nieuws en de live koersen te volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Bron onderzoek: deVere Group

Reageer op artikel:
Wordt Bitcoin het nieuwe statussymbool van de rijken?
Sluiten