Robert Kroes
Robert Kroes Tech 12/10/2020

Bitcoin begint sterk aan de week: Op welke prijsniveaus moet je letten?

De Bitcoin zit sinds vorige week in de lift. Het weekend verliep goed en ook de nieuwe week begon positief op de Europese markt. Nu deze markt de eerste handelsdag er weer op heeft zitten is het een mooi moment om de balans op te maken en te bekijken welke cijfers belangrijk zijn. Wij zetten de zaken ook vandaag weer op een rij.

Natuurlijk maken we eerst de balans op van de koers van de Bitcoin en andere cryptomunten.

Bitcoin begint positief aan de nieuwe week

In onze update van afgelopen vrijdag zagen we dat de BTC door de $ 11.000,- brak. Waar we eerder zagen dat de markt zo’n doorbraak wel eens afstrafte met een tegengestelde reactie is dat deze keer niet het geval. De koers noteert momenteel namelijk € 9.794,10 ($ 11.565,44) en dat is 1,40% meer dan gisteren en bijna EUR 500,- meer dan vrijdag. Vooralsnog lijkt de markt dit positieve sentiment vast te houden. Dit kun je natuurlijk 24 uur per dag nagaan in het overzicht met live cryptokoersen van onze collega’s van Tradeincrypto.com. Je ziet daar ook dat de 25 belangrijkste cryptomunten dit positieve sentiment op een enkele uitzondering na overnemen. Er is echter nergens meer dan 1% verlies, dus investeerders kunnen tevreden zijn. Vraag is natuurlijk of dat zo blijft. Dit is onder andere in te schatten aan de hand van technische indicatoren. Wij zetten de belangrijkste cijfers voor de korte termijn op een rij.

Bitcoin wordt beheerst door Fibonacci

We zien dat de Bitcoin zich momenteel gedraagt volgens de golven van de Fibonacci-getallen. Op dit moment beweegt de koers zich boven .0618 FIB ($ 11.462) en dat moet de munt vasthouden om bullish te blijven. Als de munt kleinere weerstanden weet te passeren wacht een sterke weerstand op .786 FIB ($ 11.907). Aangezien de munt dan in de buurt van $ 12.000,- zal er een verkoopdruk komen omdat (te) veel investeerders dan winsten noteren en die wellicht willen verzilveren. Een groot handelsvolume (of nieuwe investeringen van institutionele beleggers) kan die druk doorbreken en de koers door $ 12.000,- drukken.

Aan de andere kant zien we supportniveaus op .05 FIB ($ 11.150,-) en $ 11.000,-. In het uiterste geval ligt er nog een derde steunniveau op .0382 FIB ($ 10.836), dat wordt versterkt doordat hier ook het voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen ligt. Derhalve liggen er dus kansen om te stijgen, terwijl er op redelijk korte afstand sterke steunniveaus liggen. Dat geeft een goede basis voor de week. De uitgebreide analyse kan je hier bestuderen.

Het nieuwe koersgat vormt een máár

Inmiddels weten we dat de Bitcoin reageert op de koersgaten die ontstaan op futures-beurs CME. Door de sterke koersstijging in het weekend zien we dat er twee koersgaten zijn ontstaan. Een op $ 10.098,-en een op $ 11.098,-. Ook staat er nog steeds een ouder koersgat open op $ 9.600,-. Zoals onze collega’s van Tradeincrypto.com lieten zien worden deze koersgaten vaak snel gedicht. We moeten er rekening mee houden dat dit opnieuw het geval kan zijn. Tot nu toe lijkt de markt echter te bullish om op korte termijn de correctie te maken. Toch blijft voorzichtigheid geboden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin begint sterk aan de week: Op welke prijsniveaus moet je letten?
Sluiten