Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 25 sep 2018

Bitcoin naar explosieve toekomst: zoveel groei komt er nog in 2018

Toen de cryptomarkt begin dit jaar instortte, stelden ervaren analisten en investeerders iedereen gerust. Later in het jaar zouden Bitcoin, Ethereum en andere munten een flinke comeback maken. Er werden zelfs astronomische voorspellingen gedaan. Nog steeds zien we ongelooflijke targets voorbij komen, recordcijfers.

Toekomst Bitcoin ziet er rooskleurig uit

De legendarische investeerder en miljardair Michael Novogratz is iets bescheidener in zijn voorspellingen. Hij schat in dat Bitcoin nog voor het einde van 2018 met dertig procent in waarde zal stijgen.

Dat is alsnog een flinke stijging, al is de bodem voor een rally de afgelopen weken reeds gelegd. Wanneer Bitcoin belangrijke plafonds bij 6800, 8800 en 10.000 dollar weer te doorbreken, dan verwacht Novogratz dat institutionele investeerders de markt opnieuw zullen betreden.

Die wachten nu aan de zijlijn, tot de grimmigste periode van de huidige bear market voorbij is. De cryptocurrency heeft de afgelopen weken een degelijke stabiliteit getoond, en daarmee potentie voor toekomstige groei.

De miljardair benadrukt echter hoe belangrijk die 10.000 dollar is, als psychologische grens voor potentiële investeerders.

“Het is ook een bull market qua instituties die de infrastructuur bouwen waarmee traditionele investeerders kunnen investeren in deze markt… Ik denk dat er binnen drie tot zes maanden van nu een groen licht zal gaan knipperen voor grote instituties en pensioenfondsen, om te beginnen met investeren,” aldus Novogratz.

Michael Novogratz Bitcoin
Michael Novogratz

Interesse institutionele investeerders maakt het verschil

Een dergelijke influx brengt zo’n groot vermogen met zich mee, dat het handelsvolume van cryptocurrencies door het dak zal schieten. De motor voor verdere groei draait dan op volle toeren, met explosieve stijgingen in het verschiet. Niet op basis van een lege hype, zoals eind vorig jaar, maar op basis van een gedegen infrastructuur.

De markt verbreedt dan richting institutionele en grote partijen, in plaats van fragiele consumenten. Novogratz heeft er het volste vertrouwen in. Tijdens een interview op de Amerikaanse televisie stelde hij zelfs dat het onmogelijk is dat Bitcoin niet richting de 8800 tot 10.000 dollar terugkeert.

Dit is niet de eerste keer dat we een dergelijk verhaal horen

Ook daarbij hamert de ervaren investeerder erop dat de volgende lange termijn-rally voort zal komen uit FOMO (fear of missing out). Dat keer zullen het niet onwetende consumenten zijn die bang zijn om de boot te missen, maar loggere partijen als traditionele (pensioen)fondsen.

Die rally kan de gehele cryptomarkt richting een totale marktwaarde van 20 biljoen dollar stuwen.

“Het zal daar niet in een keer geraken. Wat gaat gebeuren, is dat een van die pensioenfondsen, een marktleider wellicht, opeens in de mark stapt. Goldman Sachs is betrokken, Bloomberg heeft een index waarmee ze de prestaties kunnen volgen. En opeens zal de tweede partij ook instappen, bang om de boot te missen, etc, etc.”

Dit is niet de eerste keer dat we een dergelijk verhaal horen. Vorig jaar was er ook al sprake van dat kapitaal van de traditionele financiële sector naar de cryptomarkt zou gaan vloeien. Destijds was er echter geen infrastructuur en legitimiteit om instituties de brug over te helpen. Of ze geïnteresseerd zijn of niet.

Wat dat betreft is er qua infrastructuur dit jaar veel meer vooruitgang geboekt. Bedrijven als Coinbase en BitGo verwachten dat begin 2019 miljarden dollars de markt in zullen stromen, vooral wanneer het momentum van Bitcoin op gang komt.

⚡️Lees ook: Vijf redenen waarom Ripple opeens door het dak schiet

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bitcoin naar explosieve toekomst: zoveel groei komt er nog in 2018
Sluiten