Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 19 dec 2018

Onzeker momentum: Bitcoin nadert 3800 dollar na explosieve stijging

Na maanden aan stabiliteit en zelfs extreme dalingen, heeft Bitcoin eindelijk weer terrein gewonnen. De cryptocurrency steeg de afgelopen drie dagen van 3181 dollar naar de 3776 dollar. Meer dan 18 procent dus.

Bitcoin pakt 18 procent groei

‘S werelds grootste cryptocurrency zit nog lang niet het prijspunt dat door analisten begin dit jaar werd voorspeld, maar de correctie biedt wel hoop op de korte termijn. De extreme bodems die de afgelopen weken werden genoemd zijn niet aangetikt. Met het juiste momentum kan de digitale munt de 3800 dollar en 4200 dollar gaan testen.

De kans dat Bitcoin weer terugvalt, is echter ook significant. Een aantal experts beweert nu al dat de bodem met 3200 dollar was bereikt en dat de weg omhoog nu is ingezet, maar het verleden leert ons dat 18 procent groei allesbehalve een garantie is.

Afgelopen maandag, vlak voor deze mini-explosie, zei een gereputeerde investeerder die bekend is onder het alias “The Crypto Dog” dat Bitcoin of onder de 3400 dollar zou gaan dalen, of door zou gaan stijgen naar de 3800 dollar.

“BTC consolideert onder de resistance. Als we aan momentum inboeten dan kijk ik naar de 3400 dollar voor support. Daaronder ga ik mij zorgen maken. Als Bitcoin stijgt, dan denk ik dat we naar de 3800 dollar kunnen gaan kijken.”

Dat tweede scenario is dus werkelijkheid geworden. De indicatoren wijzen erop dat Bitcoin binnenkort boven de 3800 dollar uit gaat proberen te breken. De munt was de afgelopen weken zwaar oversold. Sinds 28 november zakte BTC sterk in waarde, zonder dat er een extreem hoge sell presure was.

Onzekere situatie

Vervolgens stegen veel altcoins met kleine correcties in waarde, en bleef de gehele cryptomarkt boven een kritiek punt. Nu is Bitcoin aan de beurt. Niet alle investeerders willen echter het risico nemen:

“Ik ben er klaar mee. Ik wil niet deze achtbaan richting de nul volgen. Ik wil niet nog meer uit de limoen persen. Ik wil er niet meer aan denken, dit voelde als het juiste moment. Ze zagen simpelweg dat de koers omhoog ging en wilden daar een stukje van meepakken,” aldus de bekende investeerder Mark Dow tegenover Bloomberg.

De komende week wordt dus cruciaal. Als Bitcoin zijn momentum vast kan houden, dan kan de munt het jaar sterker eindigen dan we de afgelopen maand durfden te verwachten. Een sterke terugval is echter ook zomaar mogelijk. Hoe dan ook zijn de afgelopen drie dagen zeer lucratief geweest voor veel investeerders. Zij kochten voor maandag op het laagste punt bij, en kunnen nu hun munten met 18 procent winst verkopen. Voor echte groei is de lange termijn echter het belangrijkst. Hier lees je waarom.

Reageer op artikel:
Onzeker momentum: Bitcoin nadert 3800 dollar na explosieve stijging
Sluiten