Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 19 feb 2019

Bitcoin en altcoins exploderen: cryptomarkt in het groen met record

Het is buiten niet alleen mooi weer, maar ook de cryptomarkt gaat lekker. De rally van zondag zette gisteren gewoon door, waardoor er nog eens 10 miljard dollar aan de totale marketcap werd toegevoegd. Vooral Bitcoin steeg rap.

Bitcoin en altcoins in het groen

De teller staat nu voor de gehele markt op 134 miljard dollar. Dat is het hoogste niveau sinds 10 januari, toen er een grote dump plaats vond.

Tien dagen geleden zaten we nog op 111 miljard dollar. Dat betekent dat er nu maar liefst twintig procent bovenop gekomen is. We zijn er echter nog lang niet. De grote vraag is dan ook of deze rally door kan zetten op de lange termijn, of dat we weer op een grote dump kunnen rekenen.

Daarbij kijken we vooral naar de psychologische en zware grens van 4000 dollar voor Bitcoin. Na een stijging van 5 procent komt de munt steeds dichterbij. Als dat plafond doorbroken kan worden, dan is de kans op een verdere bull run significant groter.

De run werd echter niet door Bitcoin begonnen, maar door Ethereum. Die cryptocurrency steeg gisteren maar liefst 12 procent in waarde. Het record van de dag werd gevestigd door EOS, met een stijging van maar liefst 24 procent. Daarmee haalt de altcoin zelfs Litecoin in.

Ook Bitcoin Cash had een mooi dagje, met een stijging van 14 procent. Doordat altcoins het zo goed doen op dit moment, daalt de dominantie van Bitcoin richting de 50 procent. Sommige analisten voorspellen zelfs voorzichtig al het begin van een nieuw altseason.

Niet te vroeg juichen

Tot nu toe ziet het er goed uit voor de markt, maar laten we vooral niet te vroeg juichen. De komende dagen gaan zeer belangrijk worden voor de cryptomarkt en Bitcoin in het bijzonder. Het einde van de cryptowinter lonkt.

🤩Check ook: Bitcoin: John McAfee doet gevaarlijke voorspelling voor 2020

Reageer op artikel:
Bitcoin en altcoins exploderen: cryptomarkt in het groen met record
Sluiten